MoDo Hockey

478711 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1988346

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: de tycker nog de flesta som såg matchen att det var två klassmål löven gjorde och de hade egentligen hela tredje perioden. Sedan om det beror på mental härdsmälta hos modo det är en annan femma.

Nu mötte ni ett lag som förväntas också vara i toppen av tabellen och det syntes när det gick ned på kedjor vilken spets de besitter. Dock konstigt att inte hellkvist gjorde något...

Fellan:
Skulle nog säga att spetsen är likvärdig i lagen på fw—sidan men Modo har nog 1-2 spelare fler som nog kan betraktas som allsvensk spets.

Fellan:

Ja löven hade verkligen hela perioden då man vann skotten med 11-10.

Framspelningen och avslutningen till 1-2 är klass, men jag pratar om hur målet egentligen kommer till. Det är modos naiva spel och att fyra spelare hamnar på rad i anfallet för att backen går med som gör att löven ens får till spelvändningen. Ganska enkelt mål att undvika, hade hedberg spelat med mer riskminimering hade det som sämst varit en 2 mot 2 och betydligt svårare att göra mål då.

Sedan är det ju endast avslutet i 2-2 målet som är klass. Målet tillkommer ju inte pga ett långt anfall och upprullat försvar utan att vi bommar i mittzon då vi går två på samma spelare och sista försvarare (återigen Hedberg) tar ett korkat beslut som stöter/pressar som sista spelare.

Håller inte alls med att Löven hade hela perioden och att kvitteringen kommer pga att dom tryckte tillbaka oss hela perioden. Vi ger bort matchen pga att vi försöker gå för 3-0 direkt istället för att tänka till mer när vi går och inte går stenhårt framåt.

Att sedan vi tappar mer av spelet speciellt efter 2-2 är naturligt för då kommer det mentala in.