1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480241 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1988721

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Jag tycker att Hedberg och Öhman är lite som John Klingberg, Tim Heed, Rundblad osv. De har (olika) mängd skills, men i yngre år fick de kopiöst mycket kritik för att de var så dåliga defensivt. Förmodligen når väl varken Öhman eller Hedberg lika långt, men de har samma huvudlösa offensiva tankegångar på isen som de tre hade. Det handlar om att vid varje avvägning alltid välja den offensiva, att dribbla även i trängda lägen, att sakna tålamod att vänta in motståndare osv.

Det kommer förhoppningsvis förr eller senare, men det vore bra om det kom förr. (Man såg tendenser till att Hedberg började bättre sig i slutet av fjolåret).
Jag tror att det är rent medvetet att para ihop dem. Tanken är definitivt att de genom att spela med en lika offensiv till slut kommer att förstå att man kan inte spela så ensidigt offensivt ens i allsvenskan. Spelar man dem med exempelvis Hedman eller Toby så kommer dessa att täcka av rätt många av de värsta tokigheterna, så att Hedberg/Öhman inte lär sig något.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K:

Intressant tankegång varför de spelar tillsammans, lite learning by doing där, dock ett väldigt vågat spel eftersom de var en indirekt orsak till att vi tappade poäng senast och hur länge har man råd med detta?

Gillar verkligen bägge backarna och vi behöver dessa i laget, och dom får gärna tänka framåt och generera offensiv, dock är det som du säger farligt när dom gör detta i varje situation utan att tänka till vad det kan få för effekter. Det som stör mig mest är just att man gör detta vid en stabil 2-0 ledning, ok om man ligger under med 2 mål och man måste chansa framåt. Hedberg kan ju istället ta hem pucken och spela med puckkontroll inom laget och försöka få löven att öppna upp sig när dom måste framåt och då utnyttja de luckor som uppstår till att slå in spiken i kistan.

Intressant att se matchen ikväll och hur deras avvägningar ser ut, Mora blir nog en tuff match, känns som dom har ett tungt och rutinerat lag i år.
Kommentera