1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479937 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1989767

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K:

Huvudet på spiken. Man kan vara aggressiv utan att vara huvudlös i sin press.

Just det du skriver är problemet i försvarszon, men vi har även problem med spelet utan puck i offensivzon, vi försöker pressa i offensiv zon även i lägen när vi endast har 10% chans att vinna tillbaka pucken.

Idioti att pressa en rättvänd puckförare som har alternativ att spela sig ur pressen. Leder ju bara till att vi tappar en gubbe, ännu värre om vi går på med två.

Just denna justering skulle ge mycket för försvaret och spelvändningar mot oss, att kunna bättre välja när man ska pressa eller ställa upp och styra och täta mittzon.

Mot löven tyckte jag det funkade bra, dom fick ingen fart och kontrollerade ingångar och var tvungen att dumpa mycket för att komma in och gav då bort pucken till oss. Där hade vi väldigt bra avvägningar i vår press och när vi valde att ställa upp. Vi hade då också kraft och ork att skapa egna vändningar och nyttja den fart vi har i laget.

Sedan är det viktiga korrigeringar i egenzon vi kan göra. Vad jag vet görs få mål i sarghörnen av, så där kanske man inte behöver rusa så hårt, om motståndare ska få kontrollera pucken på nått ställe är det ju där och vi ska fokusera att vara på rätt sida och ta bort alternativen. Som det är nu tappar vi många spelare där nere och det är väl anledningen att det är så enkelt för våra motståndare att spela upp på back för att få lägen. Lång väg att komma upp i skottlinjen och sätta press från sarghörnen.

Ser inte att vi behöver nya spelare främst utan vi behöver taktiska korrigeringar som steg ett.
Kommentera