1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

402633 inlägg · 3997 ämnen

Ssk - Modo 27-09-19

1989989 · » Till forumet


Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Clay.2: ..på 100m
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe: Friidrotten är lika spännande som matchen blir mellan Timrå och MoDo blir på onsdag ..Då är vi Ståhl .
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Monno: Jag pratar inte om att värva backar som BARA spelar defensivt och fysiskt och inte kan slå en passning.
Jag pratar om backar som klarar av defensiven, och det innebär ju i allra högsta grad att ha spelsinne! Spelsinne handlar knappast om att kunna dribbla eller åka skridskor, utan om att läsa spelet.
Har man ett bra spelsinne så klarar man av det taktiska, och fungerar i spelet över hela banan. Vi har för många backar som spelar med huvudet under armen och bara tänker offensivt, alltså ett bristande spelsinne!
+3
Kommentera


Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K:

Huvudet på spiken. Man kan vara aggressiv utan att vara huvudlös i sin press.

Just det du skriver är problemet i försvarszon, men vi har även problem med spelet utan puck i offensivzon, vi försöker pressa i offensiv zon även i lägen när vi endast har 10% chans att vinna tillbaka pucken.

Idioti att pressa en rättvänd puckförare som har alternativ att spela sig ur pressen. Leder ju bara till att vi tappar en gubbe, ännu värre om vi går på med två.

Just denna justering skulle ge mycket för försvaret och spelvändningar mot oss, att kunna bättre välja när man ska pressa eller ställa upp och styra och täta mittzon.

Mot löven tyckte jag det funkade bra, dom fick ingen fart och kontrollerade ingångar och var tvungen att dumpa mycket för att komma in och gav då bort pucken till oss. Där hade vi väldigt bra avvägningar i vår press och när vi valde att ställa upp. Vi hade då också kraft och ork att skapa egna vändningar och nyttja den fart vi har i laget.

Sedan är det viktiga korrigeringar i egenzon vi kan göra. Vad jag vet görs få mål i sarghörnen av, så där kanske man inte behöver rusa så hårt, om motståndare ska få kontrollera pucken på nått ställe är det ju där och vi ska fokusera att vara på rätt sida och ta bort alternativen. Som det är nu tappar vi många spelare där nere och det är väl anledningen att det är så enkelt för våra motståndare att spela upp på back för att få lägen. Lång väg att komma upp i skottlinjen och sätta press från sarghörnen.

Ser inte att vi behöver nya spelare främst utan vi behöver taktiska korrigeringar som steg ett.
+4
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
jonsson: Tror inte bara att det räcker med att diskutera. Man måste också träna försvarsspel och framförallt avvägningar i försvarsspelet. När ska man stressa motståndaren och när ska man låta dem ha pucken ohotade för de är i en ogynnsam position (enligt Modo alltid pressa). Hur mycket understöd ska man ge den som pressar (I modos fall minst en spelare till, vilken är forwarden som i mitt tycke skulle markerat närmaste motståndarback som nu blir fri).

Visst, man kan tänka sig ett press-spel som är så konsekvent och där det inte innebär att man frigör en spelare i en bra position, men hittills har vi aldrig sett det hända i Modos försvarsspel i alla fall.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov:

Just nu har A-laget träning, hoppas dom
diskuterar lite kring matchen som har varit och den som kommer.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
digitalbath: välkommen tillbaka 😍
+4
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe:
Ännu bättr då vart vi dubbelt överens
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov: Måhända, försökte förtydliga att mitt inlägg inte gällde LP, men oavsett, inget daltande med puck i BoxPlay
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe: Tycker också att Enström spelar lite väl enkelt. Han kan gärna lägga lite fler puckar mot mål.Lägger lite väl ofta ner pucken i rundeln. Känns som han har en växel till.
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Gavelo: Förutom att jag tycker att försvarsspelet var dåligt även under försäsongen håller jag med.

Vill också tacka för sällskapen Bad Brett. Det var- förutom allt som hade hockey att göra - riktigt trevligt.
+6
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Bad_Brett: Som många skriver så är det ingen fara än och helt ärligt så kan tabellen ändra sig totalt flera gånger om på alla dessa omgångar som är kvar.
Dock känner jag såhär:
Björn sa innan säsongen att modo som lag skulle trivas som favoriter och det var någon man var tvungna att hantera om man ville vara bäst.
På försäsongen när ingenting gällde så var man ”bäst” , fanns ingen press och man kunde både spela ett bra försvarsspel och även ett härligt anfallsspel, men så fort serien startat så går det kramp i handlederna och man tar så vansinnigt märkliga och ofta riktigt dåliga beslut.

Var ganska samma lika hela förra säsongen, när man på egen hand kunde spela sig till en bra placering i slutspelet så gick man bort sig totalt för att sedan helt bli av med allt som stavas favorit och då helt plötsligt spelar man faktiskt rätt bra sista matcherna.

Än en gång så var resultatet Igår sekundärt, förlora bort mot SSK är verkligen inget att skämmas för, men på det sättet man uppträder i både spelet med och utan puck samt att man prenumererar på utvisningar är riktigt uselt rent ut sagt.
+5
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov: Ja man har väl enkelt sagt två alternativ att vara i BP. Spelskicklig och läsa spelet, ha klubban rätt etc. Susse style. Vilket är rätt svårt eller få förunnat så att säga.
Eller andra alternativet att man jobbar arslet av sig K-Fop style. K-Foo var grym i BP för han slet som ett djur. Men vill minnas att han kunde hamna heltokigt ibland också.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe:
Vi har samma syn på spelintelligens men verkar ha olika syn på LP. Tror han snabbhet i fötter och i tanke skulle göra honom effektiv i BP, tyckte vi fick se lite prov på det igår.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe: Hade äran att se matchen tillsammans med den eminente forumskribenten/läktarcoachen/lekledaren J F K. Till min stora besvikelse gnälldes det knappt på domarna alls, så kan väl känna att det var viss falsk marknadsföring där. Andra perioden borde tillbringats i baren. Väldigt trevlig kväll, önskar bara att jag hade varnat innan om att MoDo alltid presterar som sämst när jag sitter på läktaren.

Vad beträffar MoDo så önskar jag precis som många andra att Hedberg skulle få slåss för istiden lite mer. Vill verkligen få igång Öhman som vi vet har en tydlig spets i sitt spel. Är även rätt orolig över målvaktssidan då det är ytterst sällan de lyckas sno en match åt oss. Hänger väl delvis ihop med det urusla försvarsspelet. Frågan är om hönan eller ägget kom först där.

Vill minnas att försvaret var horribelt stora delar av förra säsongen också men att vi lyckades styra upp det fram mot slutet. Är därför både förvånad och besviken över att vi tycks vara tillbaka på ruta ett.

Är inte orolig ännu dock.
+8
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
puffe: Tack Gode Gud att lite friidrott lättar upp dagen. Idag kvalar våra 2 guldhopp, blir spännande att se om Ståhl har nerverna för att äntligen vinna en stor titel, Han är väl värd det.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov: Tycker tvärtom, vi har för mycket 'spelintelligens'. Spelintelligens vill jag ha, men att alltid försöka göra nåt vackert, dribbla när det inte behövs mm, är inte spelintelligens enligt mej. Tvärtom blir sådana spelare väldigt lättlästa för motståndarna. Är man pressad länge i BP så spela inte alltid 2 meters pass, utan skyffla bort puck-djävulen. Detta rör inte LP specifikt, ex.vis vore det intressant om Tobias Enström nån gång sköt eller gick på mål(nu gick jag på vår bäste bara för att inte beskyllas för att hacka på unga spelare). Men , utan att rättvist jämföra, Foppa var spelintelligent. Han dribblade inte i onödan utan såg alltid laget först, men han kunde ju i o för sej göra snygga saker när så krävdes. Av de unga tycker jag Norlinders spelintelligens vida överstiger de andras. Han spelar relativt enkelt när det behövs, men kan göra under med pucken. Dock inte varenda gång...
+5
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
digitalbath: Håller med fullständigt. Verkligen ingen panik. Det har ju bara gått 4 omg. Hellkvists gäng växlar ju upp efter jul 😄 Hade stora förväntningar på Wernblom iår. Tycker han börjat riktigt svagt 😬
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Visst är det lite småhärligt att se Modo försöka pressa motståndarna till misstag i vårt BP men det känns som att alla lyckas spela sig ur vår press, och då bjuds det på lägen så det står härliga till. Man går ju bara och väntar på att motståndaren spelar sig ur pressen och får en kvalificerad målchans. BP-spelet i egen zon kostar mer än det smakar som det ser ut just nu. Det är alldeles för enkelt för motståndaren att komma till lägen.

Sista målet som Hanses släpper känns rätt symptomatiskt och jag förstår att han blev förbannad, han fick ingen hjälp öht.
+3
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Gavelo: Nu har jag suttit och läst det senaste dygnets kommentarer och först vill jag påpeka att det är djävligt irriterande att när man ska backa till förgående sida ibland kommer till nästa och tvärtom.
Det är många som verkar tro att det är 80 talet där backar var defensiven och forwards offensiven. I modern hockey så är alla defensiven och alla offensiven och om en back lämnar sin ursprungliga plats så ska någon annan ta den platsen och då spelar back så länge situationen kräver det. Om man ska bli svårläst så ska man givetvis ha linjer att spela efter men beroende av situation så kan olika ursprungliga positioner ta den linjen. Om ni förstår vad jag menar. Att försvaret inte funkar vet jag inte om det är dålig taktik eller dåliga spelare men jag har inget förtroende för Per. Så länge han har stått i båset så har vi haft ett dåligt försvar. Och jag har aldrig sett honom försöka jaga igång spelarna i båset. En lugn head coach behöver en energisk backup. Sen så kan det ta tid att bygga ett lag runt en spelide.
+3
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
För mig är hellqvist lite "helig". Vill ha kvar han. Har ju inte hjälpt att byta tränare och vi har bytt så många och äntligen fått lite kontinutet på trupp och tränare. Dock kanske behövs någon annan som kan komplettera defensiva? Eller bara att spelarna måste lära sig att göra rätt bedömningar i det defensiva beroende på situation och inte alltid köra på samma överagrresiva dribblings defensiv. Känns som det är en inställningsfråga/psykologiskt. Tror de att det bara skall gå lätt för de topptippade och upphypade. Bara den att man typ ger upp vid 3-0. Äntligen börja spela en bit in i tredje ( typ för sent). Känns som de börja ta ikapp för att sedan slarva bort det totalt. Något är det ju eftersom man ser typ samma nyans av bergochdalbana varje år. Hoppas modo kan få ordning på detta i år. Känns som ett år vi annars har bra potencial/chans att ta oss upp i topp. Men inte om det skall se ut såhär. Rörigt men skönt och skriva av sig^^ haha
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
digitalbath:
Känner mig också rätt trygg, släng in LP i BP tror han kan göra mkt nytta med sin spelintelligens.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Gusse: Håller med, men detta med inställningen(som synes) hände ju förra säsongen med, i ett otal matcher. Johan Forsberg blir nog väldigt nyttig, men vi behöver några till som driver på gruppen om inte tränarna klarar det. Man kan inte vinna varje match, men inställningen att ge allt borde man inte behöva önska sej nån gång ibland bara. MoDo gör i alla fall jävligt 'bra' reklam för sej inför kommande hemma-match. Kommer det över 2.000 så är väl det bra.....
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
digitalbath: Jag känner mig inte trygg men Björn och Per, eftersom hela förra säsongen var ett totalhaveri i försvarspelet och det inte blivit ett dugg bättre hittills trots att man har ungefär samma material som man kunnat jobba med så är jag väldigt tveksam till deras taktik för defensiven.

Som sagt så vet jag att Per har massa andra fina kvaliteter och är väldigt omtyckt som tränare så jag skulle gärna se att man tar in ytterligare en tränare som hjälper till att sätta den taktiska biten i försvaret.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov:

Kollade lite hur det såg ut förra säsonngen och 5 mot 5 ser ut att vara ett bra mått på topplagen. AIK och IKO var de lag som gjorde flest i 5 mot 5 och släppte till lite.

Sedan hade dom även ett bra PP/BP spel som komplement´som cementerade dem i toppen.

Lite förvånande att vårt försvar ändå fungerar ok i 5 mot 5, fast dock är ju 4 matcher lite för lågt urval.

Blir intressant att se hur Timrå går framöver, inget topplag i 5 mot 5 och har en sjuk PP % på 35%. Gäller att dom växlar upp i 5 mot 5 för att ligga på 35% i PP tror jag inte dom orkar med över säsong.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Nucky: Tror fortfarande att inställningen är det största problemet. Man vann nog lite för enkelt mot Mora. Jag hoppas gruppen fattar nu att man måste ge hundra alla matcher annars åker man på torsk. Vi har liksom inget dreamteam även om tipsen får det att låta så. Inställning och ödmjukhet får detta att vända till våran fördel.

Kanske var storförlusten det bästa som kunde hända oss..
+5
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Jag känner mig i alla fall trygg med Hellkvist och Styf och är säker på att de jobbar precis nu med att hitta sätt att förbättra försvaret. Ser fram emot säsongen.
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov: Löven som leder serien just nu, spelade vi ut i 2 perioder innan man gav bort matchen med naiv inställning och individuella misstag.
Det är något att ha i åtanke.
Finns en ruggig potential i den här gruppen.
+6
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
digitalbath: Jag tror inte mig ha läst någon som vill sparka en tränare. Vad jag vill är att vi ska spela ett bättre försvarsspel. Jag har själv inte sett några skottkartor, men spontant känns det som att vi släpper till förhållandevis få skott men de vi släpper till är från väldigt farliga lägen.

Det är det konsekventa jagande som gör att motståndarna alldeles för enkelt kan spela förbi de två som jagar. Lägg därtill att vi ger deras backar jättemycket yta så känns det som att vi har seriens sämsta spel i egen zon, trots att vi kanske har seriens bästa material för att försvara oss med rörlighet och spelsinne.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Ruggigt länge sedan jag var aktiv här. Antar att det beror på de senaste årens kräftgång rent resultatmässigt. Förstår att många supportrar lackar ur när det tar emot, men livet går ju ändå vidare. Däremot blir man lite orolig för supportrar som saknar perspektiv och får tunnelseende. Jag personligen tycker att Modo för första gången på många säsonger kan gå in i ett seriespel med en positiv känsla. Det känns liksom bra i hjärtat och det har släppt lite av den ångest som omhuldad förening rent kravmässigt. Tänk om vi supportar bara kunde lugna oss lite och se saker som möjligheter istället för problem. Att sparka tränaren efter omgång 4 kan vi väl ändå vänta med? Läs skita i. Laget måste få arbetsro och en chans att skruva till de taktiska delar som inte kuggar i. Årets start har kantats av domarmissar och felstudsar vilket är skittrist att bevittna. Däremot har ju tidigare säsonger startat med segertåg för att senare råka ut för pyspunka. Låt oss därför ge detta lag minst 15 omgångar innan vi skriker efter förändring. Tack för mig.
+11
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Nucky: Verkligen inte. Jag vill komplettera honom med en tränare som kan styra upp defensiven. Jag vill verkligen inte tappa Hellkvist.
+6
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K: Vill du byta ut den tränare som lyckats i princip i alla tidigare klubbar han haft?
Som fått bygga laget som han velat.
Ge honom lugn och ro nu, klubben behöver kontinuitet mest av allt.
Om du syftar på Styf har Hellkvist ändå det övergripande ansvaret, även över defensiven.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K:

Visst är det Styf som styr backarna?
Säger inte emot att göra en ändring där, serien är ännu ung men det går ganska snabbt framöver när det blir varannan dag och det bara rullar på.
Det är väl ganska sällan man bara kicka ass tränare och låter huvudtränaren vara kvar.
Än så länge har i allafall jag tron på att det ska fixa sig.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
modomille: Tycker du sätter huvet på spiken där.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
jonsson: Är för att släppa prestigen och värva in en tränare som kan sätta försvarsspelet. Det är helt enkelt för dåligt på den här nivån, framförallt med tanke på hur skickliga backar och forwards vi har.
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Tarasov: Håller med. Vi har haft en lite olycklig start med domslut mot oss och turliga mål mot oss. Jag tycker vi får det låta värre än vad det är. Men även jag medger att försvaret måste justeras.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Rytter:
Bra statiskgenomgång, inte allt men ändå något att slänga ett öga på över tid. Sist men inte minst glöm inte att kolla skottkartorna😂😂😂
+4
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Veteranolle:
Varken matcherna mot Löven eller VIK, var katastrof. Helt ok skulle jag säga. Tom bra mot löven. Matchen mot Mora skal man räkna bort även den för den gick för lätt. Känslan igår var att det var Lundins 3-0 som fick luften att gå ur oss lite. Men jag tycker ändå man jagat på bra sista 5 och sista perioden man hade faktiskt lite häng när man gjorde 4-2. Men man väljer än en gång att slarva bort det.

Grattis till bra start!
+3
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
hanzon:
Som jag förstod det fick han träna med vårt j20.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
jonsson: Är det någon som vet om Viklund tränar med ÖHF?
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
jonsson: Tommy Enström lär få flytta på sig isåfall. Dessutom tillkommer alltid skador osv
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Nucky:

Känsligt det här med OM vi skulle få in Viklund, men då måste nån annan back troligtvis flytta på sig (mindre speltid)
och det ogillas ju oxå för yngre talanger måste fram.
MEN backsidan skulle förmodligen bli ännu mer stabil, för framåt känns det helt Ok.
Sedan ang vår tränare, tycker verkligen att han borde brinna av lite mer i båset när det inte stämmer.
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Golden boy : Håller med, Hellkvist ser ut som en "lame duck" i båset. Stryker skägget på hakan och funderar. Kanske ska jag säga, på ett fint sätt, att det inte är ok att ta 4 utvisningar i rad och släppa in 4 mål.
Förra året omg. 10 till 22, hade han 10 förluster och 3 segrar, redan då skulle han åkt.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Nucky: Dessutom har vi fått J Forsberg som jag för övrigt tycker är mycket bättre än jag förväntat mig, hans skridskoåkning ser mjukare ut.
Han ska ju vara en BP specialist och ändå hade vi typ 0% igår som i sig måste vara nåt nytt rekord i HA.

Helt klar måste försvarsspelet över hela banan bli betydligt bättre för det är som du säger även forwardsidans ansvar, inte bara backarna.

Något måste göras åt detta jojo-spel, måste gå att lita på.
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Robin Ztorken L: Igår hade vi exakt samma backsida som fjolåret, och då spelade man betydligt bättre i defensiven.
Nu är det inte bara backarna som ska stå för försvaret, men ändå anmärkningsvärt att det är samma spelare.
Öhman 7:e back och känns lite överflödig..

Kan det vara så att man ändrat i backspelet i år för att vara mer kreativ och behålla pucken inom laget, såsom Hellkvist vill spela.. om jag inte missminner mig fullständigt ändrade man även ifjol under hösten till ett enklare backspel.
Eller var det året innan?
Skulle isåfall förklara varför det hittills varit så instabilt.
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Rytter: Det är svårt att riktigt förstå varför Modo är så ojämna i sitt spel och att det skiftar så mellan matcherna. Nu har det inte spelats så många matcher än så det kanske är lite för tidigt att se något mönster. Jag håller fast vid att ni har seriens bästa lag men då måste det fungera som ett lag också.
Men det är bara att bryta ihop och komma igen........Modo och Timrå i den allsvenska finalen.....det hoppas jag.

Heja Timrå och Modo !!
+2
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Nucky: Verkar bli samma tråkiga berg och dalbanesäsong denna också.
Går inte lita på detta lag heller känns det som, höga toppar och djupa dalar.
Får man inte ordning på försvarspelet kommer det bli ett mittläge i tabellen , långt från toppen av den samma.

Bakre leden måste stramas till ordentligt
+1
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K: Varje match gör backar misstag, inkl. Norlinder och Toby men det är bara Hedbergs misstag ni verkar se.
De matcher jag sett har han varit en motor i spelet och förtjänat varje minut.
Det man bör vara mer oroad över är inställningen på hela laget igår.
Man borde vara desperat efter poäng men visar det inte överhuvudtaget, trots att man fyllt på med karaktärspelare som ska visa vägen en kväll som igår.
Ska bli väldigt intressant att se hur man tacklar matcherna mot Karlskrona och Timrå till veckan.
Vill se att man först visar att man kan spela ett försvar, så utgår vi därifrån.
+3
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Golden boy : Björklund är fruktansvärt övervärderad. Osmartare spelare får man leta efter. "Men herregud, dåre han gör ju mål och poäng ". Ja förvisso men vad gör karln däremellan?
Folk klagar på Hedberg som också gör misstag.
Bägge får förtroende. Skillnaden mellan dem är att den ene har gudomlig kapacitet och överspelar ibland och den andre tror pga av siitt goda" skött " att han kan lira som "foppa" trots sin ålder.
+2
Kommentera

1989989 · »