1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478748 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1995633

Sv: Modo - Vita hästen 16-10-19
Rytter: Jag blir lite mörkrädd när jag hör Hellkvist. Han tyckte att försvarsspelet i tredje var bra. Han säger att vi är bra i boxplay då vi släpper till minst antal skott av alla lag.
Det känns som han är väldigt statistikdriven där. Timrå skjuter väldigt få skott i PP, men de gör kopiöst många mål på så pass få skott. Igår kan man säga att vi var effektiva, men vi var också effektiva för att vi bara tog skott när vi spelat oss till bra lägen. Blir man för statistikdriven är jag rädd att det lätt kan fokuserar på fel saker.

Jag hoppas att jag har fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita hästen 16-10-19
J F K:

Håller med dig, hoppas mer att detta är ett uttalande för att skapa lite självförtroende i gruppen och få bort fokus från alla skriverier om dålig försvar och BP.

För att gå ut och såga laget i försvaret och i BP när man faktiskt släppt in lite mål i en match kan ju skada.

Så har inga problem att han går ut och säger detta utåt, bara men jobbar på ett annat sätt internt och försöker stabilisera försvaret och BP.

Dock var ju försvaret bra i första (men i tredje undrar jag vilken match han såg), vi var snabba till puck och kom ut zon enkelt, dock var det väl ingen värdemätare för VH hade ju knappt ett vettigt anfall i första. Positivt dock att vi kan gå ifrån, tidigare år när det har sett liknande ut har vi haft 0-0 eller 1-0 inför andra trots bra spelövertag och då kan motståndarna enkelt kommat tillbaka och ta över, igår så skapade vi ett bra läge efter första genom att omsätta spelövertaget i mål och skulle mycket till för att VH skulle orka vända på detta mot oss.
Kommentera

Sv: Modo - Vita hästen 16-10-19
J F K: Det var verkligen inget vackert försvarsspel men vi styr ju trots allt bort deras desperata anstormning i tredje, framgångsrikt.

Fjärde matchen i rad med noll insläppta mål i bp. Bara att hoppas att de fortsätter nöta på den spelformen. Långt ifrån perfekt men nog har det blivit bättre.
Kommentera