1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474706 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2681338 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
J F K: Absolut, det vore ju superduperdunderfiasko för HV att åka ur, men konsekvenserna vore som sagt värre för IKO. På sätt och vis skulle det kanske bli en ”blessing in disguise” för HV att åka ur eftersom alla Nubbens kontrakt skulle brytas…
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: men ändå ? Hur många klubbar skulle kunna bränna såhär mkt på en spelar budget åka ur och toksatsa upp direkt ? Känns som ändlös kista. Finns det inga diskussioner om en Cap i ligan? Men då kanske alla drar till andra ligor och Ahl.....
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: jag har helt förträngt hur nära vi var att riskera negativt kval. rannsakar jag mitt minne så finns det inte.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Tror några av klubbarna som var tidiga med moderna arenor byggde upp stora egna kapital fort och skaffade sig ett rejält försprång. Framgång på isen födde framgång utanför isen. Dessutom är ju företagsklimatet i Jönköping väldigt bra.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: Kollekt
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:
Sen drog vi det lite VÄÄÄÄÄL långt man behöver inte balansera på kval till div 1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
grimiss:
Bra med publik och sponsring. Stort hockeyintresse, träffat på många trevlig HV-fans genom åren. I deras fall tror jag det en nackdel med att gå upp direkt vilket man i princip kan göra i allsvenskan beroende på vilken klubb man är. Man tvingas inte förändra något.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: men alltså vart fan kommer alla deras jävla pengar ifrån ??
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Det handlar om förväntningar. Med den truppen och deras kommunikation (vi blir farliga i slutspelet), så har de själva skapat trycket...

Sedan har du såklart rätt i sak. HV kan köra en ännu dyrare satsning än er och vara storfavoriter även om ni skulle bli kvar. De har råd med flera års satsningar, så inte blir de långvariga i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Keriksson: Är det inte konstigt hur det har blivit att all press verkar ligga på HV? Om HV åker ur kommer de ju antagligen att gå upp inom 1-2 år, om Oskarshamn åker ur kanske de aldrig återvänder till SHL. Egentligen borde pressen ligga på Oskarshamn.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Det där med juniorlaget får märkliga effekter. Omm Löven nu kvalar för att ta sig upp så kan de i kvalet möta lag som skiter I att spela med bästa laget och inte har någonting att spela för. IKO kunde skicka precis vad de ville och helt ignorera kvalet. Man var ju ändå kvar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tycker annars myrenberg är intressant ur den aspekten att han befinner sig i ett gränsland där man mer eller mindre kan tala om ett "genombrott" även om det fallit lite i skymundan då han haft högberg framför sig.

Men att han mer eller mindre går in som andreekeper och en perfekt "namngiven tredje" från sitt shl-lag.

Därför hade det varit extra kul om han gick in och storspelade och snuvade brynäs på shl-biljetten.

Debatten som hade blossat upp hade om inte annat varit kul att följa.

Tror det var Rönken som sa att han hade liknande siffror som Högberg, dvs har i snitt räddat lika många skott per 60 minuter.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Tycker synd om fansen i HV resp Oskarshamn, hade inte orkat genomlida en game 7 om vi varit där. En sak med finalen ifjol, detta hade varit värre. För rättvisans skull håller jag på HV men samtidigt så lär Oskarshamn vara en större räddningsplanka nästa säsong för Modo.
Tror HV vinner ikväll.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag håller med dig om allt i inlägget utom "Sedan har vi det helt sjuka att J20-lag till SHL-föreningar inte kan åka ut". Tanken är väl att man ska våga släppa fram sina juniorer och inte hålla tillbaka dem för att inte riskera att J20-laget åker ut. Det är ju ändå något som gynnar mindre SHL föreningar framför lag som Frölunda som har massor av juniorer i sitt upptagningsområde. Tänk dig själv om våra 73-ors framgångar gjort att vårt juniorlag åkt ut. Då hade det blivit svårare att behålla/värva talanger framöver trots att vi ju då gjorde något unikt bra för yngre spelare. Kanske hade Sedinarna valt fotbollen och spelat i Norrköping i stället.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Samtidigt var det svårare att ta sig till slutspel på Sandlins tid då bara topp 4 tog sig dit. Att det inte blev någon dynasti efter Sandlin understryker ju tvärt om hur viktig han var för laget.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Björklöven ville ju flyga in Erik Källgren från Växjö året de spelade final mot Timrå? Då fanns det inga skador. Slutade dock med att Källgren tackade nej.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : Tror Kent var tränare för Husum, men jag köper det. Melinder kom automatiskt via hockeygym så ingen av dem var värvningar Däremot var de viktiga under en lång period med tanke på hur många spelare som de två (som såklart inte var ensamma) tog fram. I alla medaljer mellan 94 och 2007 var spelare från den perioden viktiga.

Men, jag undrar om inte Karlin och Hinken ändå är där uppe med Sandlin gällande att vara viktiga. Mycket för att det är så mycket hårdare konkurrens nu. Så mycket tuffare att ta sig upp i SHL och stanna där. Efter Sandlin tycker jag inte MoDo lyckades bygga någon form av framgångsrikt årtionde. Det blev liksom inte så mycket av det lyftet. Vi får se hur det blir efter den här dynastin.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Alla var väl överens om att man inte skulle ta in målvakter förutom vid skador, men ÖIK var först med att inte göra det. Inte ens Löven ifjol tog in Werner som hade varit en rejäl förstärkning. Han var namngiven för dem och Voutalainen var verkligen inte som bäst mot DIF när det behövdes.

Det är lite som när VIK tar in Komarek och Jansson Lorek för att undvika kval för J20. Även där är det tillåtet enligt regelverket, men har de senaste 10 åren använts för att skadade seniorer ska kunna spela sig i form.

Sedan har vi det helt sjuka att J20-lag till SHL-föreningar inte kan åka ut och att det är ok för SHL att tvinga nykomlingar stå för hela fallskärmen.

Det är precis som att hockeyförbundet skiter fullständigt i det hela. Man bryr sig inte om rättvisa osv. Det är alldeles för många idioter som sitter där på sina arslen utan någon som helst engagemang för svensk hockey
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Nu gällde det ju värvningar som inte redan fanns i Modo. Därför kan varken Peter Forsberg och Kent Forsberg anses som värvningar. Kent Forsberg tränade inte andra lag och kom till Modo utan gick via att vara juniortränare till A-laget. För övrigt var Sandlin tränare 1977-1983 med både ett guld och två jämna semifinalförluster bland meriterna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Juel var nog att betrakta som en förstekeeper ifjol i iko, i värsta fall en 1a/1b-lösning.

I det avseendet betydligt mer etablerad shl-keeper än både oeek och myrenberg i respektive lag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det här med att det bara skulle vara aktuellt vid skador känns mer som en supportersanning om något? Vet att det ska finnas ett gentlemen’s agreement att inte få låna in förstemålvakter som vidhålls väldigt hårt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
7r1l5k3: OEE var efter ÖIK började och Myrenberg är en helt naturlig fortsättning.
Juel var lika mycket andremålvakt...

Jag tycker upplägget är värdelöst oavsett, men behovet har funnits så länge Hutchings spelade i Löven.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: kanske blir Asgard vd Dahlen i många år framöver ? 😍
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Samtidigt gick ju OEEK rakt in i SSK utan att Sholl var skadad.

Knappt hört ett ord om det.

Men varken myrenberg eller oeek har gjort anspråk på någon förstaspade i sina lag.

Östersunds drag är enligt mig på en helt annan nivå, Juel kliver mer eller mindre in i ett division1-kval från SHL.

Samtidigt lika bra att Östersund kunde ro hem det där på sportsliga grunder så man slapp ett skrivbordsavgörande mitt i sommaren.
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Ja det sänder usla signaler och det bekräftar bara att spelare i större utsträckning bara spelar för pengar och skiter i klubbhjärta och lojalitet mot klubb och fans.
I detta anseende måste man hylla en sådan som Dahlén som trots mängder med bud hela tiden har klargjort att det är Timrå som gäller i Shl, även om jag inte gillar Timrå som klubb så gillar jag spelare som Dahlén som faktiskt bryr sig om klubben, Timråfansen och hjärtat för klubben, det är sådana spelare som upprätthåller (som du säger) rivaliteten mellan klubbarna och gör sporten mer intressant!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Idag får Långfredagen göra skäl för sig i smålands Jerusalem. Blir det golgatavandring för Nubben längs Jönköpings Via Dolorosa?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: Jag tycker inte synd om någon. Alla vet förutsättningarna innan säsongen börjar. Det här med ångestkval nedåt, tycka synd etc, de har själva spelat så urbota dåligt att de hamnat på plats 13 och 14. Nu får de en chans att undvika att flyttas ner.nnVi var nykomlingar och hade en ganska god marginal och ingen jävel hade tyckt synd om oss ifall vi hamnade i kval. Då gick vi in i säsongen med absolut sämst förutsättningar, sist på bollen när det gäller värvningar. I princip allsvensk trupp med en del extra spelare som hängde kvar, betalade fallskärm, fick betala mer för "bra" spelare som ingen annan klubb ville ha eftersom vi var sist in på marknaden.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
7r1l5k3: Helt galet att DIF kan ta in Myrenberg. Man har två år på raken konstaterat att det är åt helvete, men så gjorde man ett gentlemens agreement för att det bara skulle bli aktuellt vid skador på målvakter.

sedan bryter Östersund mot det och så är det bara att köra.

Men med Sveriges sämsta idrottsförbund med rikspuckot Anders Larsson bakom spakarna kan allt hända. Eller snarare ingenting vettigt hända.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Exakt.
Jag är fullt medveten om att det bara är business för de importer som kommer hit och spelar, men jag högaktar verkligen de spelare som respekterar "förbjudna" övergångar mellan klubbar och som inte alltid tar enklaste vägen och har också sin arbetsgivares bästa i åtanke.

Det är trots allt rivaliteten mellan klubbar som möjliggör att folk betalar för att se dom spela.

Karlkvist har enligt uppgifter skrivit avtal med Örebro trots flera år kvar på kontraktet, och vid eventuell degradering ska nya kontraktet gälla.. hur FAN kan man göra så?
Vad sänder det för signaler till fans, sponsorer och medspelare.

Då jag läser sånt dör intresset för hockey en gnutta..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jonsson: jag lider INTE med dom, det kan dom fan ta. Vet inte om IKO har så massiv ångest? Hade jag varit iko fan hade jag sen länge accepterat att det bara är en tidsfråga. Hv däremot......fy faaaaaaaaan. Åker dom ner nu och dif och Brynäs är kvar därnere.....
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Fy f_n för att stå inför en game seven, himmel eller helvete för dom berörda lagen
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hoppas Myrenberg går till Djurgården nu, hade gjort en finalserie mellan DIF och Brynäs extra intressant att följa.

Efter alla turer och påståenden om lindboms vara eller icke vara ifjol hade det nästan varit kul om han fick ta revansch.

Sen hade ju även en diskussion om lånemålvakter från SHL blossat upp från bif-håll, även om han är en "perfekt" tredjemålvakt.

Dessutom verkar han ännu bättre i år.

Bara att poppa popcornen isf.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Fy fan! : Betyder ju bara en sak: Who cares!
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: JD hade ett kontrakt klart med Modo om han ville, men han valde pengarna hos en konkurrent ist.

Jag förstår som alla andra att det är business för amerikaner/Kanadicker först och främst, men för oss i Sverige är lagtillhörighet och lojalitet också väldigt viktigt, det är väl därför vi pratar om förbjudna övergångar i Sverige.

Shore skriver på för värsta rivalen Lhc mitt under Hv’s kval.

Jag förstår att är en del av sporten, men jag kommer aldrig att gilla det!
Kommentera

Sv: Silly season
Hinken:
Det finns en skillnad här, Jasek har kontrakt nästa säsong men Oskarshamn. JD hade det inte.
Kommentera

Sv: Silly season
Hinken: ska vi verkligen fortfarande pika Dicken? Säsongen är slut, han är inte Modo spelare längre. Inte tillhört oss i 5 säsonger heller för den delen.

Med det sagt, hedrar absolut jasek om det är sant!
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Efter att Madhawk berättade att Jasek inte ville skriva på för någon annan klubb innan kvalet är över blir jag ännu mer sugen på honom.

Han vill hedra sitt kontrakt med Oskarshamn och hålla 100% fokus där. Låter som en bättre karaktär än Dicken som skrev med första bästa klubb när det gick tungt.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : Fast Sandlin var väl bara kvar i tre säsonger. Med Karlin och Gradin får vi ledare i många år framöver. Något som över tid är betydligt viktigare.

Sedan kanske Melinder och Forsberg med hockeygym och juniorerna ska anses viktiga. Det kom fram magiskt många bra spelare under deras tid.
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Jo absolut, men att han letar värvningar genom hockeylabbet vetefan 😁
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Måste in med två feta centrar!
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: haha! Hinken sa ju i MoDochannel att han behövde en digital statistiknörd som biträdande sportchef så jag tror nog att en av snubbarna från hockeylabbet hade kunnat göra nytta. Jag tycker att Hinken tänker helt rätt att han vill ha någon som kompletterar honom för att MoDo ska lyckas bättre med sina värvningar.nn De hade ju en hyfsad radda med spelare med utgående kontrakt som presterar bättre än den istid de fått. nEn av de som de nämnde var ju Callahan Burke och den snubben tror jag Hinken har stenkolll på. Han spelar i colorado Eagles.
www.eliteprospects.com/player/248438/callahan-burke
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : med tanke på puffes ålder är det en rimlig gissning skulle jag tro.. :) jag däremot minns inte honom (i MoDo) av naturliga skäl då jag är tillverkad hösten 1979..
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Modos viktigast värvning var Tommy Sandlin, som gav oss förutsättningarna för det första SM guldet, med bästa träningarna. Med en så meriterad tränare fick vi både stjärnor som Mikko Leinonen och talanger som Tomas Jonsson och några år senare Micke Andersson att välja Modo. .
Kommentera

Sv: Silly season
eltifoso: Här kommer MoDo..Beep Beep!
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Harald?
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Alltså MoDos viktigaste värvning någonsin(enligt mej då :))
Kommentera

Sv: Silly season
mr_brasco: Det skiter sej alltid för oss såklart, men definition på värvning ligger i betraktarens öga. Du leder på poäng såklart, men angående värvning är den solklar
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Ändå var min lärar-farsa tvungen att ta nackgrepp på killen i matsalen på skolan i Själevad. Killen kanske vuxit upp nu.
Kommentera

Sv: Silly season
puffe:Det verkar som att du har en egen definition på vad som räknas som värvning…. men förstår faktiskt inte varför jag ifrågasätter när jag leder på poäng???
Alla jobbiga Modo-år har tydligen inte släppt än, utan jag räknar med att det ska skita sig.
Kommentera

Sv: Silly season
grimiss: Ser att Kristian Jacobsson har lekstuga i Norge, 18+44 på 45 matcher 🥳👍🏼
Han verkar även ha spenderat tid på gymmet, 85kg enligt ElitP.
Kommentera

2681338 · »