1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2002868

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Vad gäller budgeten är det ju bara att se på de årens resultat och då är det lätt att se minussiffrorna och då är det ju både lönebiten ( t ex Tellqvist och Samuelsson är ju garanterat tunga löneposter), att de inte gick så långt i slutspelet och vissa år inte alls samt ansvar för att sätta ihop ett lag som spelar attraktiv hockey så att fler vill besöka hemmamatcherna, . I intervju erkänner Markus själv att "– Resultatmässigt på seniornivå fick vi inte de resultat som jag eller föreningen hade hoppats på" SAMT att de tog in för många Nordamerikaner som inte levererade. Samtidigt finns ju på plussidan att han via sina kontakter i NHL fick in Ian Clark som hjälpte till med viss målvaktsträning, en satsning på juniorlagen (även om han själv säger att tillräckligt många inte nådde SHL) samt en satsning på kost och motion. Intressant intervju: www.vk.se/2015-11-30/naslund-om-modo-tiden-har-tagit-manga-felbeslut
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan Erik:
Fast om man tar en titt på föreningens totala lönekostnad under 10/11-15/16 som man kan utläsa via årsredovisningarna så la föreningen ner mer pengar på de totala lönerna efter att Näslund sluta som GM än det gjorde under hans tid. Visserligen talar vi då om föreningens totala löner men det bör ändå ge en fingervisning om Näslunds budget kontra efterträdare. Utifrån posten årets resultat kan man inte utläsa något hans budget.

Fast att han är besviken på resultat behöver ju inte betyda att han gjorde ett dåligt jobb, det är en utmaning att vända ett lag från botten som det var säsongen 10/11 till att utmana om en slutspelsplats året efter.
Kommentera