1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482935 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2022771

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:

Fast detta du beskriver är ju sjukt svåra lägen.

"Vet inte hur många oskymda dragskott från området mellan tekningscirklarna och egen blå man släppt in, men det är iaf på tok för många."

"men när det väl händer ska man kunna lita på att målvakterna tar dem iaf 9/10."

De bra skyttarna har ett enormt övertag på målvakterna i läget du beskriver. Dom ser luckan och placerar in den. Så att ta 9 av 10 är omöjligt uppdrag.

Finns ingen målvakt i serien som skulle ta 9 av 10 i scenariot ovan mot karla, jj, björka eller tambellini. Jag tror snarare att de ovan skulle gå vinnande ur denna duell.

Detta är utespelarnas del av försvaret att ta bort de givna lägena.

För mig är det inte detta som utmärker en bra målvakt, utan förmågan att läsa spelet, se vart skott kommer komma från och vara tät i förflyttningen och få undan returerna till ofarliga lägen, dvs ner mot hörnen. Det ska inte slinka in slump puckar och dåliga skott för att man inte är tät i förflyttningen t.ex. och tappar in den.

Det är detta som gjort cannata så lyckad, tillsammans med ett försvar som håller bort motståndaren från de farliga lägena. Samma cannata som släppte ett oskymmt skott från typ blå och dålig vinkel i derbyt, men det gör honom inte till en dålig målis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Som jag förtydligade, pratar om området som börjar i bakkant av tekningscirklarna och till blålinjen. Släppa in oskymda handledare från det området tycker jag inte en bra målvakt får göra.
Det har dock både Hanses och Lundin gjort,
dessutom rätt många.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Knepig känsla, man har vant sig såpass vid att laget vinner med minst 3 måls marginal att man inre reagerar.
Kommentera