1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481377 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2027993

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Modo hade 44M tror jag det var i personal kostnader, och vi vet att vi minst lägger 2M extra på spelare i år och budgeten i år är 17M allt som allt. Så förra årets budget är mellan 12-15M skulle jag tro. Anledningen att modos personal kostnad är så mycket högre än lövens är att man har även ett damlag samt juniorer att avlöna, sedan är det fler personer i organisationen och arenan mm som får lön.

Slog ut ett snitt på personalkostnad mot heltidsanställda och har för mig att det inte skiljde mycket mot löven.

Det man kunde se i fjol och gissa är att budget för A-lag var liknande, inga stora skillnader. Rör sig om en spelare av klass ungefär.

I år har löven satsat mer på laget samt att man fått 8M extra att handla för enligt rykten. Bara det att man gav en amerikan 100 kEUR för inte ens en hel säsong säger lite om vilket kapital dom har att röra sig med. Skulle gissa att Liss, Weigel, Ottosson kostar en hel del också.

Så att dom inte ska ligga överlägset högst i serien ser alla utom en blind.

Blir kul ifall någon som kan ekonomi bättre kan jämföra förra årets bokslut samt det som kommer i vår för att kunna utläsa nått vettigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Jag slog ihop personalkostnader för Lövens båda, då hamnar man på ungefär samma kostnad 45 m,ungefär samma antal anställda. Men det är inget att skämmas över att man lägger pengar på A-laget. Vill man sen utåt påstå att man inte har några pengar alls så kör på.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Om det får dig att känna dig bättre över Modos budget så säger vi så.
Kommentera