1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478890 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2031880

Sv: Modo - Södertälje 2020-02-05
Gavelo:

Helt klart är det så. Vi har värvat Bartosak för att han ska vara vår målis och vara i form i slutspelet.

Då måste vi satsa 100% för att få honom redo och visa att vi litar på honom. Av de 9 matcher som är kvar ska han starta minst 6-7 till.

Igår satt jag bara och hoppades att man inte skulle byta ut honom om det ramlade in ett till mål, viktigt att skicka förtroende signalen i sin första match. Han känner nog själv att det var svårt att komma in och det viktiga var att få 60 minuter så detta är gjort. Ny liga är ett nytt spel att anpassa sig till och förstå vart skotten kommer att komma ifrån.

Tycker man ser ett helt annat rörelsemönster än hanses och en betydligt mer aktiv målvakt, personligen gillar jag detta. Sedan är det frågan hur det går ihop med vårt försvarsspel, vi kan ju vara svaga framför mål och när han spelar så aggressivt kan det öppna upp för mål likt 4-0 där han går hårt mot skytt (tror aldrig skytten kunnat satt skottet då han var ute långt och täckte av) och då blir han känslig för styrningar likt denna, det är försvarares jobb att ta bort dessa spelare. Klarar vårt försvar av att rensa bort dessa lägen kommer Bartosak att lyckas bra, fortsätter vi vara svaga framför mål så finns risken att han ser medioker ut och många returer eller pass kommer slås in i öppen kasse. Hanses kan rädda dessa då han är mer passiv och inte lika lätt blir överspelad, men å andra sidan är han då mer känslig för skott då han inte kommer ut och täcker av lika mycket. Så det är två ganska olika stilar på målvakter tycker jag (utan att vara någon expert på målvakter), frågan är vad som kommer passa vårt försvar bäst. Men ingen tvekan att Bartosak på pappret är 2-3 klasser bättre, misslyckas han är det pga försvaret.

En sekvens som visar hur aktiv han är var när det var trafik framför mål och det skulle komma skott från blålinjen, dom filmade då bakifrån mål. Här gick bartosak ut en bit för att täcka mer yta och jobbade aktivt med att se runt spelare framför mål. Hanses i dessa lägen tycker jag står för långt in (sällan han kommer ut på toppen av sitt område) och är inte lika aktiv att hela tiden se pucken, därför har han släppt in bra många mål som är höstlöv från blå där han inte ser pucken och den letar sig in i en lucka lågt ner.

Så vi måste gå all in på bartosak. Hanses är inte kvar nästa säsong oavsett serie, så har vi värvat en ny målis måste vi löpa linan ut och inte börja byta fram och tillbaka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Södertälje 2020-02-05
Rytter: Men det kan vara försvaret som vant sig vid Hanses också och därför täcker mer skott istället för att fokusera på att ta bort motståndare. Det behöver alltså inte alls vara ett problem, utan någonting som faller sig naturligt.
Jag minns med Krizan så tog han "allt" så länge han fick se pucken (och han var duktig på att hitta fri sikt), så där plockade våra backar bort motståndarnas möjlighet till att styra.

Jag är helt klart inte orolig så länge man har en bra kommunikation.
Kommentera