1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483382 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2037401

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:


Fel igen. Era svenska spelare kan inte spela på artistkontrakt. Inte heller de som varit i Sverige sedan start.

Läs på om lön och kostnad för företag och försök förstå att 2m med allt är helt orimligt, speciellt när ni har en spelare som tar mellan 800k-1m av detta, samt ett utköp på plant på 150k. Lågt räknat så ska alltså 1m räcka till 5 spelare. Tror du att man klarar alla avgifter utanpå lön+lön med 200 ksek per spelare? Det är ju inga div 1 spelare ni värvat utan spelare av hög klass i ha.

Sedan behöver inte Jesus ljuga, men uppenbart att han inte räknar totalen på samma sätt som andra gör. Har han tagit med sign-on bonus, försäkringar, pension, arbetsgivaravgifter, bil, lägenhet osv?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: intressant isf, för visst hade Modo endast spenderat 2 miljoner mer än startbudget också va?

Samtidigt påstår ni att Bartosek har 85000 euro netto och Tambellini runt 70-80 netto, bara det är över 2 miljoner i ren lön. Plus Belov, utköp av Kangasniemi plus lön så håller inte direkt MODOs kalkyl heller!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Vart har jag nämnt våra svenska spelare och artistkontrakt? Vi har också värvat Vesel och Palmquist efter start av säsongen
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Precis. Det finns ingen tydlig regel gällande begreppet spelarbudget. Det innehåller förutom ren lön vad man själv vill ska ingå. Man kan välja att lägga sign on bonus utanför, utan att man för den skull ljuger...
Till och med pensionsavsättningar kan teoretiskt ligga utanför.

När man för ett par år sedan frågade alla sportchefen så visade det sig att Modo var ensamma om att redovisa samtliga kostnader och därför hade vi på papperet klart dyrast trupp, vilket inte speglade verkligheten.

Det är max sex månader så Hutchings, Canata, Cooper med flera kan inte räknas som artister. Inte heller Ottosson som är svensk medborgare.
Kommentera