1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474667 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2044366

Sv: Grishockey 2020
JoseGonzales:
Jag hade gärna sett ett slutspelsträd där SHL-lagen ingår. Dvs 1-6 från allsvenskan plus 2 shl-lag. Det här med att rak serie skall avgöra känns inte som hockey för min del. Fördelen med detta kvalsystem är att två lag får chans till uppflyttning, gillar upplägget nästa åt bättre så jag föredrar slutspelsträd. Tror allsvenskan kommer ångra sig ang ändringen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Grishockey 2020
Tarasov: Jag är en fotbollsnörd också och där finns inte det här med att man ska kvala sig upp förutom i Championship där det är lag 3-6 tror jag som kvalar och 1-2 går direkt upp. Det tycker jag är en rimlig lösning. Säg nu Löven (hade tyckt likadant om det var MODO så ni kan andas ;) vinner serien med 10poäng och krossar gamla rekordet, då förtjänar man att spela SHL nästa år. Löven har varit klar för allsvenska finalen i typ 3 månader (inte teoretiskt men i praktiken).

Såhär skulle jag vilja se det
Lag 1 - Direkt till SHL
Lag 2-5 spelar slutspel.
2an mot 5an i en bäst av 3
3an mot 4an i en bäst av 3
Vinnarna möts i en bäst av 5 eller 3 och vinnaren får möta plats 13 i SHL.
Plats 14 i SHL åker direkt ur.
Låst ämne

Sv: Grishockey 2020
Tarasov: kändes ju sådär att bara ett lag har chans att gå upp. Undra hur det slår ut. Etablerade lagen i shl måste ju känna sig ännu säkrare. Men håller med om slutspel/kvalsystem är hockey. Tror det skulle vara tråkigt om typ uppflyttning var klart redan typ efter halva säsongen. Riktiga spänningen börjar ju typ nu även om allsvenskan grundserie faktiskt är kul för finns typ hela tiden något att kämpa för. Men rättvist kanske det inte är men roligare att se
Låst ämne