1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480252 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2044367

Sv: Grishockey 2020
Tarasov: kändes ju sådär att bara ett lag har chans att gå upp. Undra hur det slår ut. Etablerade lagen i shl måste ju känna sig ännu säkrare. Men håller med om slutspel/kvalsystem är hockey. Tror det skulle vara tråkigt om typ uppflyttning var klart redan typ efter halva säsongen. Riktiga spänningen börjar ju typ nu även om allsvenskan grundserie faktiskt är kul för finns typ hela tiden något att kämpa för. Men rättvist kanske det inte är men roligare att se
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Grishockey 2020
wolper:

Fast är man så jävla överlägsen att man är klar för uppflyttning efter halva serien kanske det är ett tecken på att man spelar i fel serie och att man förtjänat att gå upp ett steg.

Dessutom fördel för allsvenska lagen ifall 1:an skulle gå direkt upp, är man klar tidigt kan man börja bygga sin SHL trupp och chansen att man lyckas etablera sig är större. Just nu är allt upplagt till allsvenska lagens nackdel, säg att man går den långa vägen t.ex Löven förlorar finalen, sedan vinner man andra chansen och sedan vinner man mot ett SHL lag i sista matchen. Det är minst 2 månader i tid man tappat på att kunna bygga trupp och göra sig redo för SHL, dessutom kan de spelare man vill ha kvar redan skrivit med SHL lag t.ex Rifalk ifjol, sedan tappade Timrå en hel del spelare när dom gick upp som dom nog gärna haft kvar.

För mig skulle det gärna få vara så att 1:an går direkt upp, sedan så slåss allsvenska lag (plus kanske ett shl lag) i ett slutspelsträd om en extra plats för uppflyttning.

På så sätt skulle man få det bästa av två världar.
Låst ämne