1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481668 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2047015

Sv: Apropå ingenting...
mightyquinn: Rent sportsligt kan lövens chanser att nå SHL inte ens vara 50/50. Ni har kvitterat mot Modo och ska sen möta SHL-motstånd (om ni vinner). Det kan inte vara kul, ens för en svältfödd lövensupporter, att veta att man gick upp gratis på grund av ett virus som lamslog hela ligan. Tänk dig att aldrig kunna säga ”vi gick upp för att vi var bäst och vann!” Å andra sidan kanske det inte är så kul att säga ”vi gick i konkurs på grund av ett virus som grusade våra sportsliga chanser” heller, det kan man ju förstå.

Samma resonemang fungerar ju på modo också förutom det där med konkursen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet:

Då kom det väntade beskedet som jag trodde redan igår och i onsdags. Detta är ett klokt beslut, att genomföra slutspel utan publik är bara fel.

Tycker inte heller att något lag ska flyttas upp, däremot borde ekonomisk ersättning utgå till de lag som drabbas.

Att nu folk skriker på direktuppflyttning är bara egoistiskt, löven har i dagsläget inte förtjänat att gå upp mer än något annat lag i topp-8.

AIK visade i fjol att det går alldeles utmärkt att vinna en serie och sedan förlora när det gäller, samma kan hända för Löven, Modo och övriga lag i topp-8.

Det är bara bita ihop och gilla läget, har man en sund satsning, bra organisation, stabil ekonomi så kommer man klara denna typ av extrema händelser och komma tillbaka redan nästa år och utmana. Det är lite som på börsen där man ju i kris kommer se vilka som är stabila bolag, de dåliga bolagen och investeringarna kommer skakas ur trädet.

Det tråkiga i detta är de nya spelare vi fått som hjältar i Tambellini, Bartosak, Hedberg, Berglund mfl kommer troligen vara förlorade.

Men det kommer nästa säsong en ny chans att få nya favoriter.

Det är rätt beslut att ta, att genomföra ett slutspel utan publik är det sämsta alternativet och tror att det kommer skada sporten mer än att ställa in säsongen.

Nu får vi visa hockeysverige vilka som är de bästa fansen och stötta klubben ekonomiskt genom detta så vi kan bygga för att utmana nästa år då det finns en garanterad plats.

Som tillägg tycker jag inte vår VD ska gå i fällan och officiellt kräva avancemang, han kan jobba i det tysta. Men låt löven stå för bitterheten utåt. Vi har en fantastisk situation om uppflyttning blir av, vi är två:a och man kan inte flytta upp ett lag, utan måste ta upp två och då är vi det naturliga valet. Låt löven vara de som skriker och hörs om oträttvisa förhållanden och lägga sin energi på det, blir uppflyttning av lag kommer vi åka med upp. Vår VD kan fokusera på viktigare saker som ekonomi och organisation för nästa säsong, och stötta Hellkvist och Glader i truppbygget. Hoppas många spelare känner att detta inte var sättet det skulle sluta på och vill ge det en chans till.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet: Det kan låta helt jävla sjukt men jag ser tex. hellre att man klunsar om avancemangen ist för att inte spela om det öht.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet:
Rent historiskt är de allsvenska lagens 50%, en JÄTTEBRAGD varje år det sker.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet: Och Leksand slog ut Modo ur SHL, och de sa nog inte ”vi var bäst i denna matchserie”...
Kommentera