1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480203 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2048371

Sv: Apropå ingenting...
Axle San:

Fast om informationen stämmer att de två sista lagen hör till HA efter avslutad serie (och serien spelades klart) och ligger under deras vingar så borde alltså HA äga frågan hur dom gör med lagen som ingår i deras kvalsystem (där leksand och IKO hamnade)

Dom skulle alltså om detta stämmer kunna säga, eftersom vi inte kan slutföra kvalet bestämmer vi att Leksand och IKO åker ur och Löven/Modo som är bäst placerade går upp. Eller säga, eftersom inte kvalet går att slutföra så kommer detta ske med lottning.

Så frågan är varför inte HA tog sig tid att fundera hur man skulle lösa kvalet om det stämmer att de två sista lyder under hockeyallsvenskan tills dom vunnit tillbaka sin plats i SHL efter avslutat kval.

Det jag ställer mig frågande till är hur mycket makt SHL egentligen har att bestämma vad som ska hända med Leksand och IKO då det verkar som dessa hör till ett kval som ägs av hockeyallsvenskan och går under deras regelverk då de hamnade sist och näst sist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: De 2 sista raderna : Beslut kring det HockeyAllsvenska kvalet tas av Svenska Ishockeyförbundet i samråd med HockeyAllsvenskan. (SHL har inget med saken att göra då då kvalet ägs av HA enligt VD Michael Marchal).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

Det sitter väl i att SHL vill ha kvar Leksand mer än att få upp Björklöven,Modo eller Timrå, så dom är villig att rädda Oskarshamn om det är priset för att få behålla Leksand.
Kommentera