1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481520 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2701990 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
grimiss: köper det . Låt han hållas .
Kommentera

Sv: Silly season
Rht: alltså om man nu inte bannas, kan vi inte gemensamt bara helt sluta besvara hans inlägg?
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: in och skriv på diffens tråd istället, tack!
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Er Eriksson Ek hade väl inte stått en enda SHL-match när ni värvade honom? Kan se vissa likheter mellan hans och Källgren ytliga stats i Nordamerika, men för mig är det märkligt att jämföra en SHL-guldmålvakt med någon som aldrig hade spelat i SHL vid tidpunkten. Den ena har bevisat att han kan vinna SM-guld, den andra har inte gjort det. Sen har fler målvakter vunnit med Växjö, men känns konstigt att SM-guldvinnande ska vara ett argument mot Källgren och inte för.

Tror du har rätt fel i målvaktsmarknaden också. Den här gången var det ganska gynnsamt att inte ha några målvakter på kontrakt, eftersom jäkligt många andra SHL-klubbar är fulla på målvaktssidan och många svenska AHL-målvakter sitter på utgående kontrakt. Vi får se vem som blir komplement till Källgren i Brynäs. personligen skulle jag vilja se Voutilainen i SHL om han är skadefri. Kanske blir det vår egen Felix Sandström.
Kommentera

Sv: Silly season
Byss: tyvärr inte :( saknar Gränges ska bli skönt att åka hem på onsdag 😂
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Har dom inge Norrlands där?
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Innis & gunns trie hag den hette. Ljus lager bara orkar inte krångla till det
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Haha, gött! Vad dricker du för något?
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: har inte heller påstått att jag kan skriva heller. Sitter på en pub i Glasgow också så det kan påverka också ;)

Träffade uppenbarligen en öm punkt hoppas du kan få en kram av någon ❤️
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Ja, du kan inte skriva heller.

Det ska inte vara stor bokstav på hjärnkontoret och efter citeringen ska du ha kommatecken och liten bokstav på "Men".

Jag vet heller inte hur det kan handa om min läsförståelse.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: ..brrr, snälla håll dig i modoboken. Vi har haft nog med troll den senaste tiden i vår…
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Hur mås det i Hjärnkontoret? Du ber honom att ”Börja skriva rätt!” Men det han skriver är inte fel?! Törnas barn har bättre läsförståelse
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: du bara gillar att gnabbas . Och ditt gnabbande saknar helt substans och du faller platt i din retorik ? han använder namnet för en fisk tycker jag blir lite oseriöst ? vad i hela friden menar du med oseriöst ? nHar dom inget forum för bonde söker fru ? Borde passa dig bättre din dyngspridare.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Anklagade inte honom för att göra fel. Sa bara åt honom att börja skriva rätt.

Det jag menar med det är att han ska börja skriva som normala personer gör.

De/Dem/Dom skiter jag fullständigt i eftersom alla är seriösa för användning i informellt språk. Namn på fiskar är dock inte det.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Ja, Andréns slutspel vid guldet var inte alls imponerande. 0,25 insläppta per match, men det var Växjö och deras makalöst defensiv skulle jag säga.

Källgren har faktiskt inte särskilt bra siffror på andra sidan. Det är lite som vår Eriksson Ek faktiskt.

Jag tror helt enkelt att det inte fanns särskilt många målvakter att välja på, vilket är ett stort problem när man går upp. De flesta bra är redan tagna och som nykomling får man en slags nykomlingsskatt på många procent för de flesta vill inte spela i ett lag som garanterat tippas i botten.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Nu anklagade du honom för att göra fel. Det gjorde han inte. och för övrigt önskar jag att många förenklade genom att anordna dom istället för de eller dem, som verkar sinnessjukt svårt för många att greppa.
Kommentera

Sv: Silly season
Visste inte att det var på våren trollen vaknar ur sitt ide. Många här på slutet, plus att det känns som det är en och samma person bakom åtminstone 2 konton här inne just nu..
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Andrén har varit ett fiasko i SHL och stundtals även i HA efter SM-guldet. Källgren har spelat i AHL och 24 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs. Källgren stod 21 matcher i grundserien och 10 i slutspelet, så ganska missvisande att säga att han bara stod 21 matcher, går ju inte att bortse från hela slutspelet när man snackar om en guldvinnare. Tänker att du förmodligen inte bortser från alla Stanley Cup-slutspel när du bedömer Foppas NHL-karriär heller.

Nu har jag inte koll på alla underliggande siffror hos Källgren, men det är precis sånt som Brynäs jobbar mycket mer, då särskilt statistikern som har handplockat Källgren. Med tanke på hans bakgrund menar jag att Källgren bör kallas för klasspelare i SHL-sammanhang tills motsatsen är är bevisad, men fattar att man kan ha olika definitioner av vad en klasspelare är.

Niklas Svedberg var också en klassvärvning när han gick till Timrå, enligt min definition, och det gick ju sådär. Så vi får helt enkelt se. I det stora hela är det lite av en skitsak hur "klasspelare" definieras.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag vet att det är språkligt korrekt, men det är inget språkbruk man tar på allvar direkt. I 99% av formell och informell text läser man "mig, dig, sig". Att han använder namnet för en fisk tycker jag blir lite oseriöst.

Men det är bara vad jag tycker.
Kommentera


Sv: Silly season
bonden: SAOL godkänner skriftspråksformerna mig/mej, dig/dej och sig/sej.

Så rent formellt är det inget fel, vilket återigen bara visar att du är ute och cyklar.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: du är ju inte precis ett föredöme för Modo hockey.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Du är medveten om att Källgren inte stod ens hälften av matcherna och med det resonemanget så är Victor Andrén också en guldmålvakt. Misstänker att du kallar honom för en klasspelare i SHL-sammanhang också eller är Källgren med sina 21 matcher guldsäsongen mer vinnare än Andrén med dennes 30?
Båda stod för Växjö för övrigt.
Kommentera

Sv: Silly season
puffe:
När du skriver "sej" i stället för "sig" tänker jag på fisk och inget annat.
Börja skriva rätt!

Jag uttrycker mig trevligt mot folk som inte bara är i vårt forum för att agitera och skoja.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Alexander Reichenberg är död såg ja, 31 år är ingen ålder. Tragiskt!
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Du har helt rätt och det är egentligen ingenting som åtminstone jag har diskuterat emot. Budgeten och sportsliga resultat är två olika saker. Det började med några frågor om Hägg och ett påpekande från min sida att Modo nog inte vill ha ett budkrig mot Brynäs om honom, men det sticker tydligen mycket i ögonen hos vissa att Brynäs är ekonomiskt starka. Brynäs hade ett ganska dyrt lag när man åkte ur SHL, definitivt övre halvan av budgetligan, och hade ett av allsvenskans absolut dyraste lag genom tiderna den här säsongen.

Vilka som blir bäst av Brynäs och Modo kommer att avgöras på isen. Ni kommer förmodligen vara yngre, tempostarkare och snabbare, åtminstone om man kollar på övre halvan av lagets hierarki, medan Brynäs kommer vara bättre än Modo i vissa andra avseenden.

Sen vore jag lite orolig över att er målvakt blir med i VM, om Leksands-Larsson kan få NHL-avtal kan er målvakt också det.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Håller med, men gillar den inte ändå :)
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Personligen tycker jag hela snacket om budget blir aningen missvisande pga flertalet anledningar,
Först och främst är en stor budget ingen garant för bra sportsliga resultat (läs Rögle, HV71)
För det andra så är det alltid svårt för en nykomling att locka till sig spelare, ni har visserligen bara 1 säsong i AS så där blir ordet nykomling lite annorlunda, men adderar man att ni innan degraderingen faktiskt var ett bottenlag flera säsonger så kan det innebära att många spelare söker ”bättre lag”
Och för det sista så måste man hitta spelare att värva, marknaden är som du vet torr och det blir en väldig huggsexa om de etablerade toppnamnen där ute och då kanske man helt enkelt inte får in det man söker även fast man har kvar i budgeten.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Hans kritik mot Bernhardt, Näsén och Niederbacher är lite överdriven, men nog har han en del poänger?
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: kan du i alla fall sluta skriva ”vi”.
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Bilden är ju kul satir. Bonden beter sig endast olämpligt
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Lindstein skrev på för Blues för någon månad sedan, Nordh blev nyss Utahs första värvning. Eklind och Johannesson (Samuel) har också redan skrivit på för NHL-klubbar. Så de kontrakten kan vi fastslå, även om alla inte har spelat alla de fyra senaste säsongerna i Brynäs. Det blir en hel del pengar när man räknar ihop det. Skulle gissa att både Lindstein och Nordh kommer spela i Brynäs på lån 24/25.

Rent allmänt känns det kul att ha fått snurr på hemvändare, NHL-exporter, en kärna i A-laget som har gått hockeygym och även fortfarande ganska många spelare i NHL. Dessutom har Brynäs en av de bästa Gästrikekullarna någonsin på G underifrån, kan bli en hel femma A-lagspelare därifrån de kommande åren, även om det är lätt hänt att överskatta. Bland annat ser Jörgen Sundqvists grabb superintressant ut. Det är ju sånt snurr som man vill ha, men nu får A-laget se till att sluta snurra i seriesystemen också.

Klart att det finns frågetecken kring Källgren, ingen av oss följer nog AHL tillräckligt nära för att kunna bedöma hans senaste säsonger, men tycker inte det är kontroversiellt att kalla honom för en klasspelare i SHL-sammanhang. Den respekten är jag beredd att ge honom med tanke på att han var guldmålvakt senaste säsongen han spelade i Sverige.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Ska du tas på allvar får du nog ändra attityd.

"Ibland måste man bara ta ner hycklare på jorden."

Vore bättre om du förflyttade diskussionen till Brynäs sida, men förresten det går ju inte.

Gillar inte Kulltorps bild heller, men viktigare är hur man uttrycker sej härinne, inte vilken profilbild man har
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Har verkligen alla fått erbjudande. Det låter jättemärkligt om alla får NHL-erbjudande. Det återstår att se om ni får sju miljoner för dem. Sedan verkar ni få samma problem som vi fick. Flera spelare som följer med upp räknar upp lönen och blir betydligt dyrare än de är värda.

Sedan har Bondener en poäng gällande Källgren. Särskilt imponerande statistik har han verkligen inte och det är förmodligen anledningen till att exempelvis LHC inte verkat särskilt intresserade eller någon annan SHL-klubb heller.
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: Ska vi ta dig seriöst med den profilbilden?
Kommentera

Sv: Silly season
Ibland måste man bara ta ner hycklare på jorden.

Brynäs VD kostar nog mest, men att Brynäs trupp skulle vara "betydligt mycket dyrare" än MoDos kan jag helt enkelt inte tro på. Brynäs är nu alltså helt plötsligt i toppen av truppbudgetar efter ett år i HA och betalning till Oskarshamn.
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: ja men typ. Eller förhoppningsvis på ett annat forum så man slipper honom
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: ”Bonden, snart i en Brynäsbok nära dig!”
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: vi tar inte ansvar för Bonden. För någon månad sen heja han på Timrå
Kommentera

Sv: Silly season
Lehtinen uttagen till Finlands VM trupp. Winberg missade precis.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Du har rätt. Jag kalkylerade upp det till 15 miljoner kronor?

Nej, men allvarligt talat. Ska du komma med påståenden vill vi också ha lite fakta inte bara gissningar.

Du verkar ha bra koll så du kan väl ge en ungefärlig gissning på MoDos och Brynäs truppbudgetar 24/25.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Synd med den otroliga tonen. Om du vill få användning av miniräknaren kan du räkna ut hur många NHL-miljoner Brynäs får för Lindstein, Nordh, Eklind och Johannesson och därefter jämföra den siffran med Oskarshamns fallskärm.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Ojoj! Blire Modo firar jag med fulla muggar! Tror tyvärr inte det, känns för bra för att va sant! Men hoppa jag har fel så klart.
Kommentera

Sv: Silly season
Silly: Du glömde länken!
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan:
Känns som vi skulle kunna hitta en mer/Bättre etablerad spelare?
Som typ den här killen?
En Karaktärsspelare som NHL tåget kanske har gått för.
Och som Hinken förmodligen kan?
Kommentera

Sv: Silly season
Padrone78: Dito.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: höj dig och tvätta munnen.
Kommentera

Sv: Silly season
Silly: Vi var ute efter honom men Örebro vann kampen. Många använder bara namnet för att det är på den hyllan vi letar nu.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan:
Finns det någon substans eller koppling till Patrik Pustola?
Eftersom det namnet nämns här ibland?
Eller varför kommer det namnet upp här titt som tätt?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: I en mot en situationer är han ruggigt vass iallafall, definitivt en av ligans bästa spelare där. Men som du säger är han lite juniorlik stundtals och har en del att jobba på i spelet utan puck.
Kommentera

2701990 · »