1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

343721 inlägg · 3893 ämnen

Inlägg #2071985

Sv: Apropå ingenting...
JJ var upp för några dagar sen så tar upp den tråden. JJ hade förmågan att vara osynlig men ändå skramla ihop en 2-3p på en match, även utan Tambellini. Upplevde aldrig honom som särskilt bra, skulle jag bara gått på vad jag såg under en match skulle han hamnat i 4 linan.

Samtidigt måste han ha nåt, vilket får antas vara spelförståelse. Fick han en extra sekund så hitta han passningen direkt. Utöver det har han skott av hög klass som kommer till sin rätt i PP, sen tyckte jag också att han hade en förmåga att skapa bra lägen i offensiv zon från inget.

Hur långt dessa 3 egenskaper räcker i SHL är lite svårt att sia om, för det är svårt att kliva upp. Kanske får han inte utrymme alls för sitt skott. Själv tror jag han kommer klara sig rätt bra, det optimala vore en 3 kedja där han för speltid i första PP, då tror jag han överlever första året och kan möjligen jobba sig uppåt.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Man ska komma ihåg att fjolåret var första riktiga sommarträningen också. Åren innan Modo jobbade han deltid som snickare osv.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: JJ gjorde ett av dom sjukare assisten jag har sett hemma mot BIK i slutet på januari. Han vispar iväg en backhand likt en quarterback-passning till Karla över halva isen, pucken måste ha varit i höjd med jumbotronen. Jag har för mig att han bröt några matchers poängtorka med den assisten och gav sig in i leken igen. Jag hade i princip räknat ut honom som poängliga-vinnare innan dess.
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Jag tycker att det inte var hans förmåga att hitta passningar när han fick en extra sekund, utan hans förmåga att hitta passningarna redan innan han fick pucken. Dvs, lite som Foppa och Susse veta var medspelare befinner sig och därigenom redan ha en plan innan pucken kommer till honom. De flesta spelare kan hitta en passning om de får tid på sig, medan de med riktigt bra spelsinne inte behöver den extra sekunden för att hitta medspelarna (eller för den delen skjuta).

Det var många korta - till synes rätt onödiga passningar - som kom så snabbt att motståndarna inte hann med. Det driver upp passningstempot och är mycket svårare att försvara sig mot, även om det inte nödvändigtvis är någon flippmacka till en helt fristående spelare.
Kommentera