1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479871 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2098548

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
Gäsp:

Disciplinnämnden är ett skämt. Ingen avstängning på Sörensen för tackligen senast, man konstaterar att den tar i huvudet (det kunde man omöjligt göra på Mikkelsons tackling), men friar med motiveringen:

" filmsekvensen framgår att de båda spelarna åker mot en förlupen puck vid sarghörnet. Båda spelarna är medvetna om varandra. Samtidigt som Marcus Sörensen väljer att tackla sträcker sig motspelaren efter pucken. Motspelaren blir i samband med detta låg och vrider även överkroppen från vänster till höger på ett sätt som gör att han blir oskyddad i situationen. Nämnden anser att motspelarens rörelser, såsom de här beskrivits, har en stor del i att tacklingen träffade huvudet. Disciplinnämnden finner därför att tacklingen inte ska leda till någon bestraffning och att anmälan ska lämnas utan bifall."

Här har vi klippet, samt anmälan:

"Andersson sträcker sig för att spela pucken samtidigt som Sörensen sätter in en tackling som träffar i huvudet på Andersson. Tacklingen utförs med uppåtriktad kraft utan intention att spela pucken."

www.hockeyallsvenskan.se/artikel/9b67akhdh-1el1/beslut-ingen-avstangning-for-marcus-sorensen

Man friar trots att den tar i huvudet, det är rätt att tacklingsmottagare har ett ansvar, men det hade även SSK spelaren som står och tittar ner på fötterna och den tacklingen tar inte ens i huvudet som det ser ut.

Fortsatt ett jävla lotteri.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
Rytter: Det är ju helt sinnessjukt att Sörensen blir friad. Han hade ju tjafsat med motståndarspelarna innan dom släppte pucken på tekningen innan och domarna såg ju på hundra mils avstånd att han går in i situationen kokandes och släpper totalt pucken. Det pajasnämnden ser som förmildrande, att motståndaren blir liten då han försöker ta pucken, det är ju raka motsatsen, förvärrande då han ser sin chans att smälla motståndaren i huvudet istället för att gå på puck. Vilket skämt. Då ska man lägga till att direkt efter att han kommer ut efter sin utvisning så tar han en ny för slashing. Feg spelare som säkert kommer dela ut fler hjärnskakningar denna säsong.
Kommentera

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
Rytter: Tredje gången Sörensen träffar någon i huvudet.........
Kommentera

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
Rytter: haha disiplinnämnden är ett skämt. Å mikelson som inte ens träffa huvudet får 4 matcher. Lite dagis de tar de de känner för. Svensk hockey känns lite amatörmössigt stundtals. Låter de sörensen få fortsätta hålla på kommer han skada någon rejält snart
Kommentera