1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481068 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2137483

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
MorganaLefaey:

Jag tycker motivation är fel egenskap att använda som förklaring till varför vi höjer oss i derbymatcher och mot starka lag.

Förutsätter att alla spelare på denna nivå är motiverade att spela match och motiverade att vinna.

Skulle hellre säga att det främst handlar om ödmjukhet och disciplin samt taktiska direktiv. I dessa matcher vågar vi offra puckinnehav för att ligga på rätt sida och vara täta i mittzon, vi chansar mindre i forecheck och går bara när vi har läge. Vi tycker det är ok att bara chippa ut eller slå icing för att lätta på trycket. I matcher mot sämre lag så är det som att vi tycker att vi är lite för fina och bra för att stänga mittzon och våga chippa ut i sekvenser av matchen där det behövs, vi ska alltid vara kreativa och puckförande hur än matchbilden ser ut. Sedan om det beror på spelarnas mentala inställning eller coach direktiv är svårt att säga, men bevisligen kan man ju spela detta spel om man vill.

Skrev detta redan förra året under Björn, att den största nackdelen då var att man vägrar modifiera spelet beroende på lag man möter och matchbild. När vi mötte Västervik, VH, Tingsryd som bara spelade defensiv och väntade på våra misstag så försökte vi bara bli mer och mer offensiv med resultat att vi åkte på kontringar och släppte in enkla mål. Här måste man våga spela destruktivt själv i vissa situationer och sekvenser i matcher, en match följer ju aldrig samma mönster hela matchen utan lagen brukar ha bra perioder och sämre perioder när man får tryck mot sig. De lag som lyckas minimera insläppta mål i sina sämre perioder är de som kommer ligga i toppen, då kan det krävas sarg ut eller en icing för att lätta på trycket.

Tror det var därför löven t.ex var stabilare under Fagervall trots sämre lag på pappret, han som defensiv coach lät spelarna lösa vissa sekvenser med enkelt spel när det behövdes, wallson känns mer som att man alltid ska äga puck och vara konstruktiv med reslutatet att i matcjer där allt inte fungerar eller i sekvenser av matchen så ser det slarvigt och lojt ut. Tycker även Freddan i Timrå lyckas bra med dessa avvägningar och det är en anledning att dom är överlägsna i år, man spelar inte offensivt hela matcherna ut kan spela enkelt när det behövs, sarg ut, noga vid linjerna och ner med puckar djupt, men när man väl har momentum så går man stenhårt framåt och får utdelning.

Så detta tycker jag ledarna måste trycka på nu, spela mer presigelöst, vi kan förlora skotten och puckinnehav bara vi minimerar insläppta mål när motståndarna har en bra sekvens i matchen. Detta gäller även mot sämre lag där vi förväntas föra spelet.

Tycker piva är inne på detta i intervjun och jag gillar det jag hör där, idag är en bra chans att börja visa detta mot Tingsryd. Har inget emot att vi finner stolthet i defensiven och det enkla spelet och sedan när vi får momentum så går vi stenhårt framåt eller att vi litar på vårt giftiga PP.

Detta tycker jag är en stor skillnad mellan lag för toppen och lag för botten. Per måste få in detta mindset hos spelarna och ge feedback när man faktiskt spelar enkelt och destruktivt i rätt lägen av matchen. Att vara ett offensivt och puckförande lag är inte en motsägelse mot att spela smart och defensivt i vissa lägen av matchen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Rytter: Jag vill att vi spelar smartare som du skriver. Skitsamma om vi tvingas chippa ut pucken ibland istället för att spela fast oss.
Två andra punkter som är viktiga tycker jag är aggressivitet i egen zon och att inte ramla ned i knä på egen målvakt. Det är liksom grunden i normal hockey. Typ som att om man sätter press går första personen på kropp och den andra tar pucken. Eller att man börjar med att sortera de motståndare som är närmast mål för att sedan titta utåt.

En sak som stör mig med Modo i hemjobbet är att det verkar som att alla fem ska ned till egen målvakt innan man kan gå ut och ta sin markering. Visst är det viktigt att markera framför eget mål i första hand, men vi missar ofta deras backar eller center som släpande kommer i lite i efterhand, för då står vi som sagt med fem spelare i knä på egen målvakt.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Rytter: Jag har aldrig fattat varför vi skall åka bakom målet och jaga fram dem när dom tar burskydd.

Imget lag gör det i SHL . Där stannar dom framför målet och väntar fram dem. I stället för offra en gubbe direkt bakom målet?

Det var BH som började med det?
Eller var det nya styrelsen som äger speliden? 🤔
Kommentera