1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480245 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2137745

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
digitalbath: Det där är väldigt intressant. Det borde vara uppenbart vid det här laget att MoDos experiment sällan lyckas. Charlotte Gustavsson som helt saknade kunskap om ishockey, men istället fokuserade man på att hon var kvinna. Visionerna om att vi ska satsa mer "nordamerikanskt" har alltid gått åt pipan, utom möjligtvis under Näslund-åren.

Till slut verkade det som att verkligheten började komma ikapp. Man anställde Sundlöv och satsade på talangfulla svenska spelare i rätt ålder som låg på gränsen till SHL. Man minskade glappet mellan juniorverksamhet och elitverksamhet. Visst, allt var inte perfekt, men det började kännas hyfsat stabilt. Sedan fick man in Hellkvist som började ställa krav och kunde bygga självförtroende hos spelarna vilket blev pricken över i:et.

I våras, när Hellkvist lämnade, drog jag paralleller till Oskarshamn, hur de gick upp säsongen efter han lämnat dem. Jag kände mig oerhört trygg i det fundament vi hade lagt. Det kändes som att vi skulle kunna stoppa in i princip vilken tränare som helst och ändå bli ett lag att räkna med. Ack så fel jag hade.

För experimenten är tillbaka. Vi värvar skadebenägna kanadensare i slutet av karriären. Danska akademiker som säger sig vara intresserade av att lära sig "lite taktiskt spel också". Före detta juniorer som gjort någon obskyr resa i Schweiz. En finsk tränare som knappt kan prata engelska och som fått sparken av sin tidigare klubb under turbulens. Vi slår oss för bröstet och skryter om hur våra lån, till skillnad från konkurrenternas, minsann är signade för hela säsongen, men där samtliga ändå lämnade. En rad spelare har nu lämnat, och de ersätts med... nya experiment. Inlånade juniorer som nött bänk stoppas direkt in i förstakedjan. Den tilltänkte kreativa tilltänkte förstecentern placeras i en brunkarkedja.

Det är helt galet hur MoDo lyckas göra det enkla så fruktansvärt komplicerat. Varför inte bara värva en etablerad tränare, behålla Björklund med flera som stomme, locka till sig talangfulla juniorer från resten av landet som sett resan som Sellgren, Norlinder, Berglund, Hedberg mfl har gjort och sedan utnyttja den ekonomiska överlägsenheten med att fylla på med allsvenska toppspelare och 1-2 nordamerikanska jokrar. Vi hade kanske inte kunnat utmana Timrå, men hade varit ett givet topp-6-lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Bad_Brett: Fast du slår in många öppna dörrar när du har facit i hand, inte svårt att bli profet då. Att behålla Björklund med flera som stomme, bara värva en etablerad tränare....Undrar om livet är så enkelt innan man har facit?
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Bad_Brett: men widebro har ju sagt att det var svårt att hitta tränare i slutet på april när björn lämnade :(

nej, styrelsen måste bort omedelbart och in med kompetenta människor. det måste finnas hur många som helst i övik med omnejd. det är inte nässjö vi pratar om. börja där, så kanske det kan anställas en bra tränartrio och en sportchef som kan bygga ett lag efter vad som är framgångsrikt i modo.

dock svårt att behålla björka tyvärr, han och tjejen ville hem. modo kunde inte göra något där. fina björka, tyvärr.

har hört olyckliga rykten om att widebro och glader håller varandra bakom ryggen på kansliet, vi får se om det stämmer eller inte
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Bad_Brett: du nailade det. igen.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Bad_Brett: Upplever det exakt så som du beskriver. Är extremt frustrerande att se hur det faller tillbaka till desperata och kortsiktiga rekryteringar. Det är inte ok.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 2021-01-31
Bad_Brett: Vi har en bra ekonomi nu tack vare Charlotte, hon var vd inte sportchef.
Kommentera