1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478127 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2140335

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Hur drar du slutsatsen att det blir en dyr säsong?

Lyssnar du inte på vad widebro säger. Man har en stor slant kvar som man inte spenderat än, från original budgeten. Så räcker detta till 2 forwards + back så här man ju inte spenderat mer än man tänkt göra och budgeterat med.

Det är ju inte så att man utökat budgeten och spendar mycket mer än man tänkt. Tyckte Widebro var ganska tydlig på den frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Det handlar ju inte bara om årets budget, men klart en sån här klappkass säsong får större effekt med i kommande intäkter. Det lär påverka säsongskortsförsäljningen, förhandlingsläge med sponsorer m.m. Så det räcker inte med att peka på årets utfall mot de intäkterna vi har iår. Det är en så kallad ”möjlighetskostnad” i formen av tappade framtida intäkter med. Det hämtar vi inte igen genom att bara lägga oss platt iår och satsa nästa säsong, därför det här agerande tycks vara lite passivt och sent. Varje sådant här år i slutändan nedvärderar värdet i underhållningsprodukten Modo hockey och de är väldigt viktigt att ta vara på idag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Om du bemödat dig att läsa det jag svarade på samma fråga som redan är ställd!

Jag skrev aldrig att Modo kommer övertrassera någon budget eller riskera ekonomin utan att Modo förväntas plocka in 1-3 spelare som mest troligen kommer lyfta en ordentlig slant, och då har Modo ändå spenderat en väldigt stor summa pengar, långt mycket mer än 90% av alla konkurrenter och det blir en dyrköpt säsong med tanke på vad vi just nu förväntas landa i tabellen efter avslutad grundserie!
Kommentera