1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2144825

Sv: Silly season - 2020
Gavelo: Nu har ju Björn lyckats bra i Leksand. Men han har ju en historia av att behöva typ 3år för att få laget att prestera på topp. Och en anledning till det är väl att han är stenhård i att man ska spela på ett visst sätt. Vilket gör att i så fall får spelarna anpassa sig eller så värvar man spelare som funkar i systemet.
Sundqvist verkar mycket mer försöka anpassa spelet efter materialet. Vilket kan vara sunt när man ska försöka styra upp något på 15 matcher...

Vad som leder till störst framgångar är jag för dålig på att svara på. Men tycker vi under Björn tydligt hade lag vi hade lätt respektive svårt mot. Mot TIK och Västervik t.ex så kanske vi skulle spelat på ett annat sätt för större framgång?
Medans vi uppenbarligen hanterade Löven relativt bra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Monno:

Problemet med Björn var att det fanns 0 vilja att anpassa sig beroende på hur matcherna såg ut och vilka som stod på andra sidan. Där var det så att man nästan försökte ännu hårdare att spela sitt spel med resultat att vi gick bort oss gång på gång mot lag som Västervik, Tingsryd, Almtuna mfl, de spelade på våra misstag och vi spelade dem rakt i händerna.

Här tycker jag Sundkvist har en bättre filosofi, han säger ju i intervjun att man kommer inte föra en match i 60 minuter från start till slut, det kommer perioder när man får tryck på sig och långa anfall emot sig, att då variera spelet genom att lyfta ut pucken och trycka upp forwards att sätta press för att få andas och komma ur greppet är ju inte defensivt och tråkigt utan det är smart.

Kan förstå vad han menar med detta utlägg om possession hockey och blad-blad och hur det gått inflation i det och han har ju en relevant jämförelse att det är inte så de stora lyckosamma klubbarna i SHL spelar, han jämför ju med Luleå och Växjö som har ett rakt och snabbt spel som är effektivt och vägvinnande.

Tycker han verkar vara vettig, sedan om han lyckas är ju en annan sak. Men att kunna ändra spelsätt beroende på matchbild, motståndare och situationer i matcherna är inte en nackdel enligt mig utan snarare en styrka. Man kanske offrar lite i utveckling av individ, men laget borde nå sin fulla potential istället.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Monno: Det bör ju rimligtvis vara enklare att utföra den spelidén som Björn står för i Shl där kvalitén på spelarna överlag är högre samt att man i mycket större utsträckning kan värva kvalitet på längre sikt.

I As får man inte 3 år på sig, då har förmodligen större delen av lagets bättre spelare redan rört sig till nya klubbar högre upp, det blir därför oerhört viktigt att värvningar och annat skall klaffa mer eller mindre första säsongen eftersom man mycket troligt inte får en ny chans med samma material säsongen efter.

Att Tex Timrå fick behålla i stort sett hela sitt lag måste vara 1 på 100
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Monno: Sedan ska man inte bortse från att Leksand bytt ut halva laget mot riktiga toppspelare och enligt Mr Madhawk (tror jag det var) har en av de största lönebudgeterna i SHL. De ska ligga i toppen då också.
Låst ämne