1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2149946

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
Tarasov: Problemet är att det är för många spelare med svagt hockey IQ som ska spela en hockey dom inte klarar av, det räcker inte att se snygg ut. Ett annat problem inom hockeyn generellt och även tydligt i Modo är att alla spelare är likadana. Dom åker ganska fort och snyggt, skjuter snyggt men ineffektivt, är ungefär lika långa och tunga, deras fysvärden är ungefär lika bra e.t.c. Profilerna, spelarna som bryter mönstren faller bort innan A-lag. Det finns inga Wernblom, inga Anders Söderberg, Susse skulle väl varit för långsam och bekväm nu för att ens få komma upp i ett A-lag. Foppa skulle varit för elak och tjurig. Vilka profiler har Modo nu? Vem väcker känslor? En spelare som Nils Höglander hade tur och en bra agent som placerade honom i Rögle, många andra föreningar skulle sett honom som ett problembarn. Skellefteå dumpade honom redan som 14 åring och Björklöven tyckte att deras egna 00 var bättre utbildade och tyckte inte att han skulle tillföra något i deras U16.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
Sawchuk: Tycker LP stämmer rätt bra in. Han är spelsmart och tekniskt skicklig samt ett högre poängsnitt/minut än de flesta i laget, men där visar man extremt lite tålamod.
Om han fått Sveningssons minuter hade han gjort väldigt mycket mer poäng än honom, det törs jag svära på.
Kommentera

Sv: Modo - Almtuna 2021-02-15
Sawchuk:

Detta är fan något av det bättre jag läst här:

"Ett annat problem inom hockeyn generellt och även tydligt i Modo är att alla spelare är likadana. Dom åker ganska fort och snyggt, skjuter snyggt men ineffektivt, är ungefär lika långa och tunga, deras fysvärden är ungefär lika bra e.t.c. Profilerna, spelarna som bryter mönstren faller bort innan A-lag.... Vilka profiler har Modo nu? Vem väcker känslor?"

Detta är spot on, och en anledning varför man tyckte det var bättre förr då hade man dessa profiler i lagen som stod ut med sin spetsegenskap och bidrog till laget med det som de var bäst på. Idag verkar det bara fokuseras på fart och mer fart, spelarna ska vara snabba och starka och spelare med bra speluppfattning typ Susse faller bort ifall de verkligen inte är extremt bra på allt det andra också.

Tycker Rockwood i vårt lag är ett bra exempel, han tänker verkligen hockey och kan sätta upp spelet och sätter sina medspelare i bra lägen, en spelare man gärna betalar för att se på, men då misshandlar man honom och sätter honom i en fjärdekedja där man får ut exakt noll av han kompetens, troligen för att han inte är tillräckligt snabb och fysisk och faller ur ramen för hur en spelare ska vara.

Under om hockeyn kommer att svänga tillbaka i framtiden, för mig var det underhållningsvärde att se en galen Wernblom möta Jämtin i omgång 23 för man visste att vad som helst kunde hända, dessa spelare ser man ju inte längre i SHL. Vet inte om jag tycker att det snabbare spelet och som hockeyn har förändrats är till det bättre. Känns som det var mer underhållande när det gick lite långsammare och man hade en blandning av spelartyper och profiler i lagen.
Kommentera