1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478706 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2150287

Sv: Silly season - 2020
Intressant intervju/sändning med Gradin i allehanda, rekommenderar er som kan att lyssna på den. Nedan en sammanfattning av vad som gicks igenom.

Gradin ger ett bra intryck och honom bör klubben dra nytta av och involvera mer.

-Han tycker iaf att vårt spel ändrats 1) vi forecheckar inte lika planlöst när vi inte har bra läge, det tycker han är en förbättring 2) Det ser ändå bättre ut i defensiven och försvarsspelet jämfört med tidigare 3) offensiven blir lite lidande då man försöker att prioritera försvarsspelet just nu vilket är naturligt

-Duktiga spelare vi värvat men han tycker att vi kanske värvat någon för mycket men förstår varför vi gör detta

-Han lyfter fram Zykov som värvning, säger att ifall han är i form är det en kanonvärvning för HA. Gradin hade hjälp till med scoutrapport på honom på förfrågan från Glader

-Corrado är borta imorgon och tveksamt om hans ljumskar håller till helgen, så han kan vara en bit bort och kan säkert gå sönder igen om det vill sig illa.

-Ytterell landar i sthlm idag och är spelklar imorgon, Lovric är med i truppen.

-Zykov vill inte spela i KHL och ser Modo som ett avstamp för att få igång sin karriär (lite Barto vibbar här), Håkansson (sjukgymnasten) har haft många möten och dialog med Zykov och den fysiska formen ska se bra ut, det är väl matchtempo och träning med lag han saknar, men verkar ha skött fysen under uppehållet.

-Gradin tror att Zykov kommer med en rejäl rabatt, han kommer säkert vara dyr jämfört med övriga spelare i serien, men han är rejält rabatterad jämfört med vad han hade haft för anspråk inför säsong.

-Gradin kommenterar Ytterell, har inte sett honom denna säsong men sett honom tidigare, en skicklig back och en bra värvning för oss tycker han.

-Gradin är inne på att vi måste bygga och prioritera spets nästa år, en förstakedja av hög kvalitet som vi inte haft idag. Prioritera två bra centrar och en riktigt bra förstakedja.

-Strömgren måste man våga spela 10-15 minuter per match, men det är lätt att säga från sidan säger Gradin då man inte behöver ta ansvar för reslutatet.

-Håller med att vissa juniorer har mattats men de har inte samma spets som t.ex William Strömgren. De bästa juniorerna med potential ska spela mycket.

-Risk att Strömgren/Wallinder mfl är på radarn för SHL klubbar, svårt att se att de går till andra HA klubbar med SHL är där och drar.

-Varumärket modo väger tungt men vårt rykte börjar ta stryk, det är väldigt spretigt och utan riktning. Modo måste genomlysa och välja riktning ifall vi inte till tappa anseende fortsättningsvis.

-Kritik mot Glader, har gjort en hel del fel och chansningar t.ex. lånen. Frågan ställs om Glader ens själv vill vara kvar, vad har han haft för stöd från klubben och styrelsen? Borde andra få lämna samtidigt som inte gjort sitt jobb?

-Modo saknar en junioransvarig/assisterande sportchef, Glader måste ha ett bollplank för att inte belasta tränarna och ha någon att diskutera med. Ingen vet vem som är bollplank och samtidigt vet ingen vad Pierre gör som sportslig ansvarig i styrelsen och ifall han stöttar sporten.

-Måste bli bättre på scouting, Gradin funderar varför en sportchef ens måste med på resor och se sitt eget lag. Dom har ju satt ihop laget och har tränare som ser matcherna, tiden borde läggas på att scouta spelare och knyta kontakter istället för att vara med laget.

-Intressant att VF var enda laget som var på Bejjer hockeygames, Gradin ger en känga till alla SHL klubbar, verkar bara vara frölunda som är runt och ser mycket matcher och olika turneringar.

-Modo ska satsa mot plats 11-12 och överleva, glöm allt snack om topp10. Det gäller att överleva säsongen och ta avstamp mot nästa.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: just hinken är ju nån som skulle kunna hjälpa till i en sån roll. eller susse, eller nån av alla andra 711 scouter som finns i stan :)
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: lite samma lika som står här med glader
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter:
"Ytterell landar i sthlm idag och är spelklar imorgon, Lovric är med i truppen."
Han skall väl sitta i karens i en vecka först
Enligt FHM
Låst ämne