1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479933 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2153976

Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe: Jag tycker att vårat nuvarande klubbmärke är klart snyggast, dom gamla ser ut som fluffiga moln. Jag har alltid sett det nuvarande klubbmärket som ett brinnande MODOhjärta.
Och MODO känns kraftfullare och mer eget, än MoDo (Mo och Domsjö AB). Tur att inte vi också bytte namn till Holmen iallafall :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Det var inte fluffiga moln. Det skulle föreställa botten på ett fällt träd, alltså en hommage till företaget MoDo och skogsindustrin. I början var det t.o.m gult och med årsringar precis som på ett riktigt träd.

Tycker vi ska värna om vår historik, har inte hört en enda person tycka nuvarande märke är snyggt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors:
Kul att du tycker det är snyggt och det är säkert många som håller med. Det tråkiga är att själva klubbmärket har blivit så misshandlat genom åren. Inte ens nuvarande märke har sett likadant ut sen det togs fram. Kollar man tröjor från Sedintiden (-99?) så ser man att det förändrats.

Jag tycker inte att skönheten i själva logotypen är det viktigaste utan historiken. Hade nuvarande utseende på märket sett likadant ut sen, säg 30-talet, hade jag definitivt tyckt mycket mer om det.
Kan de ge fan i att göra förändringar i loggan i framtiden så kanske supportarna kan känna att de har ett anrikt gammalt märke lagom till 150-års jubileet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Ja.....det är väl så, att just klubbmärke etc. är det ämne som vi modoiter är som mest oense...och det är väl anledningen till våra många, tvära kast vad gäller spelardräkter och logotyper...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Jag föredrar formen på nuvarande skölden framför de äldre varianterna, men hade gärna sett att man reviderade ”innehållet” en del. Främst ”Hockey”-texten känns lite sådär.
Kommentera