1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480746 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2157068

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tyler Durden:

Där håller jag med. Satsningen på juniorer måste vara genomtänkt och se till vilka roller som finns tillgängliga i truppen och ifall junioren kan gå in där.

Trots att åhström har spelat mer seniorhockey så tycker jag Lindewall är viktigare att satsa på. Han kan variera med spel i j20 samt passar bra i en tredje/fjärde kedja.

Åhström ska helst spela i en producerande kedja och där vi inte ha plats.

Detta med att satsa på juniorer måste ge sig själv dels måste de vara tillräckligt bra samt att rätt roll i laget måste finnas tillgänglig.

Ser inte dessa roller för LP och Åhström, men för Strömgren och Lindewall däremot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: I den moderna hockeyn så har man i regel 3 kedjor som har bra spets och en 4e som både är hårt hårt jobbande men som också kan leverera.
Det är gammalmodigt att ha 2 producerande , 1 brunarkedja och en för avlastning, nu är spelarna så skickliga samtidigt som det fysiska spelet försvinner samt att domarnas nivå för tufft ”spelförstörande” spel mer och mer beivras, spelet utvecklas mer och mer till att man endast har behov av spelare som kan göra poäng, därav har lagen fler och fler spelare som kan leverera.

Titta tex på Tampa bay i finalen mot Dallas, Tampas 4:e kedja var grym och levererade stort, ja hela laget gjorde mål och det är den bredden den moderna hockeyn bygger på.

Åström och LP kanske inte platsar, det visar sig, men för en 3:e kedja som producerar så ser jag inga problem.
Lindewall och Strömgren behöver mer speltid och mognad, låna ut till 1:an till att börja med.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Jag tycker att Åhström definitivt kan vara en ledande spelare på den här nivån, men... Det är någonting jag misstänker nu. Vi kör för dålig försäsongsträning gällande styrka. Vi har många spelare som inte blivit starkare. Öhman, LP, Åhsttröm och många andra är fortfarande lite för svaga för vad de borde vara. Om Åhström vann fler närkamper och var starkare i accelerationerna så är jag övertygad om att han kan ta en plats i en andrakedja, men där är han inte idag.

Dock har han spelsinnet som saknas på många andra. Svenningsson, LP, Ohlsson osv.
Kommentera