1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478054 inlägg · 4078 ämnen

Modo - Timrå 2021-02-26

2157114 · » Till forumet


Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Absolut. Men trots 2-3 horribla insatser på raken, har han gjort 9 poäng på 14 matcher och är "bara" -2. Det tyder på att han gör bra saker också.

Hade till exempel Svenningsson gjort 20 mål, hade jag haft lättare att se mellan fingrarna när det gäller alla idiotiska beslut.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Bad_Brett: Nonchalant är ordet jag ser när jag ser Boivin!
Sen spelar han med för små marginaler samt att han inte verkar ha speciellt attraktiv arbetsmoral, han är nog tex den sista spelaren i Allsvenskan som skulle täcka skott om det behövdes.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Jag tycker inte Boivin är värdelös, däremot har han gått ner sig något oerhört. Bristande motivation? Dålig attityd?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
KB65: även Nordin, Jacobsson o Arvidsson spelar i Ö-vik
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Åström är väl en av dom i laget som har bäst speluppfattning, det är slående sällan han gör något större misstag eller slarv.
Dock behöver han lyfta sig lite till, men med rätt skolning och fysträning så kan han bli en väldigt stabil allsvensk spelare, kanske bättre på sikt.
Titta på OSL, det tog rätt många år för honom att utvecklas, lite av en late bloomer men idag en skyttekung i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Åhström har gjort lika många poäng som Svenningsson på färre matcher och med +1 mot svenningssons -9. dessutom i regel med sämre omgivning.

För mig är det obegripligt att han dissas varje gång. Han klarar det bra i en fjårdekedja tack vare spelsinnet, även om han inte är optimal där.

Kasta inte bort honom gör guds skull.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
KB65: Jag pratade om nästa säsong, chansen är i dagsläget betydligt större att nästa säsong blir lite lik denna i form av smitta så det är inte alls omöjligt att juniorligorna fortfarande håller stängt och då bör utlåning vara det enda alternativet.
Men kör j20 igång så får man avgöra om J20 eller div1 är bästa alternativet för utvecklingen.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Antog att du pratade om nästa säsong. Strömgren och Lindewall spelar redan med Övik just nu.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Jag medger att det kanske blev orättvist att jämföra med Tampa, men där möter dom bästa dom bästa så det blir ändå lite samma lika.

Timrå har för övrigt byggt 3 kedjor som kan leverera och en energikedja, Modo hade 3 kedjor förra säsongen som levererade, dock kom både 2 och 3:e i skymundan för 1:a kedjan som var outstanding men alla 3 kedjor levererade, Kalle Jellvert centrade 3:e länken och han stod för 14 mål och 11 ass, Mattias From 11+13, Kim rosdahl 11+20, Björklund 20 kassar osv, Modo hade 3 formationer som levererade.

Modo behöver en bra grupp helt klart, tydliga roller och en tränare som petar och styr i detaljer, när den grunden sitter så är det upp till talangen att göra resten.

Lyssnade på Fredrik Andersson igår där han betonar att man måste börja bygga en stark defensiv annars kommer man aldrig att vinna något, där tycker jag Modo misslyckats kapitalt i många säsonger, man har tittat lite för mycket på ”stora namn” och ”offensiv skills” ist för att titta på duktiga defensiva spelare som gör jobbet.

Öhman, Drev Paris, Boivin är en klassiska Modo värvningar där man stirrat sig blind på målproduktionen men helt missat att dom är odugliga som pålitliga backar.
Ytterell är nog säsongens bästa nyförvärv, otroligt pålitlig defensivt, lyfter sig i täta matcher och har ett bra skott och är lagomt offensiv men svävar aldrig ut på egna upptåg som sätter laget i dåliga situationer.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Håller med, det ska vi dessutom klara med HA’s största budget. (Rätt komiskt att framförallt motståndarfans är jävligt snabb att dra upp vår budget när Modo också är dom enda som har ryggrad nog att berätta hur hög den är)

Med tanke på att vi har en ekonomi som ett mittenlag i SHL, starka sponsorer och trogen fanskara och kanske den finaste arenan i Sverige samt ett namn som ger respekt i hockeyvärlden än idag och Europas mest kända hockeyklubb vore det fan om man inte skulle hitta en intressant tränartrio.
Kan sätta rätt mycket pengar på att sportchefer som Kenttää, Nubben och Abbotts skulle behövt max 1-2 år på sig för att också sportsliga delen ska bli en toppklubb.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo:

Beror på vad du menar med spets. Spetskompetens kan vara defensivspecialister.

Du behöver rätt roller i ett lag och tydliga roller. Man behöver t.ex tänka till vilka som ska spela bp/pp vilka som ska ingå i en mer defensiv kedja osv.

Förra året byggde vi med två producerande enheter en mer defensiv inriktad och en gnuggarkedja och det gick ju hyfsat.

Timrå har byggt lite liknande i år två producerande en defensiv och en gnuggarkedja och det går ju hyfsat.

Problemet med ditt resonemang är att i ha har vi inte tillgång till spelare som är bra på alla delar, det finns liksom ingen Sundström som kan leda en förstakedja, styra ett pp samtidigt som han är inne och dödar utvisningar och är bäst i bp. Ju längre ner i nivå man kommer så måste man kolla på roller och vad spelarna ska bidra med till laget. Lite skev jämförelse med Tampa då de har tillgång till världens bästa spelare som håller hög nivå i allt, går inte att bygga så i ha då spelarna ofta är bra på en sak sedan sämre på andra, annars hade de spelat högre upp.

Här tycker jag lp och Åhström får problem, de är för dåliga för att spela i en ledande kedja och producerande enheter, samtidigt är de inte heller tillräckligt bra för att motivera en plats pga att de är givna bp specialister.

Jag vill se ett lagbygge nästa år med en tydlig tanke och rollfördelning så varje spelare vet vad de har för syfte i laget och vad de ska bidra med och vara bäst på, inte en samling av hyfsade spelare som man kastar runt bland första till tredjekedjan.

Två ledande enheter, sedan bygger vi på med mer defensiv i tredje och sedan en energikedja som fjärde. Självklar ska man se till att kedjorna ska kunna hota framåt också, men spelare i en tredje ska in vid tekningar i egenzon, spela bp, stänga ner motståndare osv. Så byggde vi ifjol och lite så här Timrå byggt i år.

Tror detta är viktigt för att få en fungerande grupp där alla har ett syfte och en roll som de ska utföra så bra de kan först och främst, allt utöver det är en bonus. Det gäller att få tredjecenter att känna att han är lika mycket värd för laget och framgången när han vinner tekningar i egenzon och dödar utvisningar som förstacentern som producerar poäng.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
KB65: Som du kanske känner till så spelas ingen juniorhockey under pandemin!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Strömgren fyller 18 i år, han ska spela J20 och plockas upp till a-laget vid behov/för att få chans att visa upp sig. Finns noll anledning att låna ut honom.
Niederbach är ett föredöme i detta fall, han har inga problem med att spela J20.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: I den moderna hockeyn så har man i regel 3 kedjor som har bra spets och en 4e som både är hårt hårt jobbande men som också kan leverera.
Det är gammalmodigt att ha 2 producerande , 1 brunarkedja och en för avlastning, nu är spelarna så skickliga samtidigt som det fysiska spelet försvinner samt att domarnas nivå för tufft ”spelförstörande” spel mer och mer beivras, spelet utvecklas mer och mer till att man endast har behov av spelare som kan göra poäng, därav har lagen fler och fler spelare som kan leverera.

Titta tex på Tampa bay i finalen mot Dallas, Tampas 4:e kedja var grym och levererade stort, ja hela laget gjorde mål och det är den bredden den moderna hockeyn bygger på.

Åström och LP kanske inte platsar, det visar sig, men för en 3:e kedja som producerar så ser jag inga problem.
Lindewall och Strömgren behöver mer speltid och mognad, låna ut till 1:an till att börja med.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Jag tycker att Åhström definitivt kan vara en ledande spelare på den här nivån, men... Det är någonting jag misstänker nu. Vi kör för dålig försäsongsträning gällande styrka. Vi har många spelare som inte blivit starkare. Öhman, LP, Åhsttröm och många andra är fortfarande lite för svaga för vad de borde vara. Om Åhström vann fler närkamper och var starkare i accelerationerna så är jag övertygad om att han kan ta en plats i en andrakedja, men där är han inte idag.

Dock har han spelsinnet som saknas på många andra. Svenningsson, LP, Ohlsson osv.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tyler Durden:

Där håller jag med. Satsningen på juniorer måste vara genomtänkt och se till vilka roller som finns tillgängliga i truppen och ifall junioren kan gå in där.

Trots att åhström har spelat mer seniorhockey så tycker jag Lindewall är viktigare att satsa på. Han kan variera med spel i j20 samt passar bra i en tredje/fjärde kedja.

Åhström ska helst spela i en producerande kedja och där vi inte ha plats.

Detta med att satsa på juniorer måste ge sig själv dels måste de vara tillräckligt bra samt att rätt roll i laget måste finnas tillgänglig.

Ser inte dessa roller för LP och Åhström, men för Strömgren och Lindewall däremot.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Nucky:

Även småsten och gruskorn ska lyftas på.
Hela föreningen från topp till tå, ingen ska komma undan, inget ska lämnas efter.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Nucky: Håller med, sen hoppas jag man ser lite längre än näsan räcker.
Modo bör ha en sportchef och en tränarduo som är redo även om vi skulle ta steget upp i Shl.
Att vara sportchef i As är en sak men att skaffat ett lag i Shl är en helt annan, dessutom är nog den mediala pressen väldigt mycket större, ja allt blir ett snäpp svårare.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tarasov: Åhström ska ju spela i en 1a eller 2a kedja. Där ser jag honom inte om vi ska satsa. Då kanske det är bättre att försöka få hem O.P till en 3e 4e.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Nucky: Av alla de år som vi spelat i HA har vi varit närmre att trilla ur än gå upp.
Endast en säsong får godkänt också då för att vi säkerligen haft topp tre gällande spelarbudget/ekonomi, ända har vi misslyckats kapitalt.

Samma sak i SHL sedan 2007 hade vi en negativ trend med att kämpa för överlevnad, år efter år och till sist går det inte längre.
Vi har kämpat i botten av SHL och nu i HA och den trenden måste vändas nu annars är vi snart i hockeyettan.

Se på LHC som nu har haft samma mönster som oss några säsonger och nu är toksist i SHL, är övertygad om att det skeppet nu kommer sjunka.
Ett annat problem när pilen går i fel riktning år efter år, är att man blir inte den klubb som attraherar bra spelare att komma till.

Bra spelare vill inte slåss i botten för överlevnad, dom vill vinna något.
Helt klar en av anledningarna till att Glader hade svårt att signa spelare, precis samma sak gäller LHC, slet som djur innan fönstret stängde men ingen vill gå dit heller, mer än "leftovers"
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Heyerdal: Nej, finns inget sånt krav. Men junior-verksamheten riskerar nog att urholkas efter tid om man blir fast ännu längre ner seriesystemet, då kan man nog åka ur på vanligt sett. Dels blir man mindre attraktiv som utbildning och sen lär nog fler av de bra juniorerna användas i herrtruppen i ett sånt scenario.

Karlskrona spelar till exempel fortfarande i J20 Nationell (tidigare SuperElit), men låg absolut sist i Södra innan säsongen ställdes in.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Styrkekram från en brynäsare
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Nucky: om det värsta händer, ja sportsligt för Modo då, hur går det med våra juniorer, åker de ur högsta serien automatiskt? Nån som har koll?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
M Horava: Har dock blivit smärtsamt tydligt att man inte behöver ha Sveriges bästa juniorlag för att ta klivet upp till SHL.

Jag hoppas nu Modo tar tillfället i akt att vända på varenda jävla sten, och ifrågasätta varje position i klubben.
Ibland känns de som ett kompisgäng som sinsemellan bestämt sig för att ta upp Modo till SHL, men utan att inse att dom själva kanske är själva anledningen till att de inte lyckas.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Ja, om Timrå eller Löven går upp är vi inte längre top of the foodchain I närområdet och då kommer de mest
talangfulla juniorerna välja att gå dit (eller Skellefteå) för att få chans att slussas in i SHL precis som Grundström eller bli lättare att kroka som senior som exv. Emil Pettersson. De spelarna klassar vi ju som "våra" vilket kanske inte riktigt är juste mot Löven och Timrå.
Nä, jag är också inne på att rusta stenhårt med seniorspelare så att vi så snabbt som möjligt tar oss till SHL och hamnar i toppen i hierarkin igen så att vi får ett större upptagningsområde till vår väldigt fina juniorverksamhet. Talanger från småklubbar runt bla. Sundsvall och Umeå ska känna att MoDo är nummer ett att utveckla dem till SHL/NHL-spelare och välja att gå hockeygym i Ö-vik.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tarasov: Jag går emot strömmen här. Jag tycker att både Åhström och LP ska få en ny chans nästa säsong. Den här säsongen har varit en riktig cirkus. Kan man verkligen förvänta sig att de ska blomma ut under de förutsättningarna?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Bad_Brett: Jellvert gör alltid ett 100% jobb, men han känns mer och mer som en spelare för en 4:e line.
Det känns faktiskt som att vi har lite för många spelare som är där nere i hierarkin.

Sveningsson har väl talang, men jag börjar förstå varför han inte blev kvar i SHL, otrevligt endimensionell spelare.

Enström bör nog lägga skridskorna på hyllan som sin bror, utvecklingen på honom är som börsen senaste månaden.

Tjernström, väldigt mycket kämpa men det saknas en del talang för att det skall kännas spännande.

Rockwood, en bra spelare helt klart, men om vi skall satsa på att krydda nästa års trupp med 1-2 importer så finns det väldigt mycket bättre alternativ.

Åström, väldigt bra speluppfattning men känns 50/50, möjligtvis i bättre omgivning även om jag ogillar spelare som inte gör sin omgivning bättre och där är inte Åström idag.

Boivin, tyvärr en av våra sämsta importer sen TJ Hensick

Styf, Wallinder, Strömgren, Lindewall mm bör alla lånas ut till Allsvenskan alt div1 för speltid, där vi kan plocka tillbaka spelare likt Frölunda gör med Theodore.

LP är en av våra mest sevärda spelare som bryter mönster, lite för naiv i sitt spel förra säsongen men kanske kanske kan han vara aktuell till nästa säsong?

Harju väldigt bra, men frågan är om han kör en säsong till?

Så om man då summerar ett ungefärligt läge utan att ta hänsyn till vilka spelare som har kontrakt så kan laget se ut något likande.

Corrado
Ytterell
Brendan
Viklund
Ny
Ny
Lovric

Karlqvist Ny Ny
Aagard Ny Persson
Åström Rockwood Haag
Olsson Tjernström Sylwander

Harju/Lp extra spelare
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tarasov: Den vi framförallt ska släppa är Jellvert. Ser ingen utveckling överhuvudtaget där.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
digitalbath: Amen! Ge 1 max 2 junior chansen om vi inte har flera foppa på gång.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
KB65: Jag tror Modo måste se sig i spegeln. Är klubben en hockeyfabrik som ska leverera spelare till SHL eller en klubb som vill uppnå sportslig framgång? Att tvångsmässigt värva och spela grannens grabb leder uppenbarligen inte till SHL. Strategin har hittills resulterat i ytterst mediokra säsonger i Allsvenskan och att grannens grabbar lirar i alla möjliga klubbar. Är det bara jag som inte går igång på detta? Jag blir också irriterad när jag tänker på hur Modo slarvat bort chansen att ge spelare som Lukas Wernblom rätt verktyg att hitta sin utveckling. Ja, han kanske var krävande och lite för kaxig, men det kanske är just den egenskapen som saknas i dagens Modo? Om kravbilden är att alla ska vara svärmorsdrömmar och fromma som lamm skulle ju Foppa och många andra ikoner ha skeppats till annan adress.

Min önskan är att Modo satsar på en fullt utvecklad stomme med spelare som vet hur man vinner i Allssvenskan. Krydda sedan med ett fåtal intressanta talanger/juniorer. Att spela flest juniorer vinner ingen på.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
puffe: Vanilj.. nu snackar vi Örebro!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tyler Durden:
Tycker Åhström saknar spets i passningarna, han ser spelet bra och är bra på grillorna. Tycker vi skall släppa för både vår och hans egen skull.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
73Sjöbba: Nej då jag har min laffe 18 med mig!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Denna var vidrig, men snäppet bättre än jordgubb
Uppladdat:

450x300-vanilj.jpgvanilj.jpg

Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
puffe: Nja va fan jordgubb?? Det känns hyfsat jävla timrå!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Det låter rimligt. Oboy och limpmacka. Glöm inte snuttis.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Hoppas du har den goda smaken att köra klassisk Oboy med choklad. den jag visar här var så jävla vidrig
Uppladdat:

450x300-oboy.jpgoboy.jpg

Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
mr_brasco:

Pratar om kommande år, vi ska väl förbättra oss och inte försämra oss nästa år?

Tycker du LP och Åhström gör dagens trupp bättre?

Det jag menar är att om vi bygger ett bättre lag för slutspel nästa år så finns det inte plats för dessa, tar t.ex hellre Haag i tredje/fjärde än åhström, lagen jag nämnde är exempel på sådana lag som gärna värvar billigt och chansar på utvecklingen av spelare, ibland lyckas dom och ibland inte.

Jag tycker inte vi ska chansa på dessa spelare nästa år utan klippa banden och önska de lycka till och välkommen tillbaka i framtiden.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
puffe: Haha du är iaf underhållande. Då lider vi av samma syndrom!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Om de får en större roll i Almtuna, VH, Västervik mfl.... är inte det konstigt? Isfl duger våra egna spelare åt lag som presterar bättre men inte åt oss? Det är detta jag menar med Modos självbild... tyvärr
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Jag har vigt mitt liv åt detta lag, inte värt så mycket, men jag kommer att fortsätta pynta , köpa en massa halsdukar,matchtröjor,soffbiljetter , mm.

Oavsett vem som är klubbchef,tränare mm. Jag fick en svår sjukdom som litet barn. Doktorn sa, du är MoDoit, ett virus så finns ingen bot. Men han sa också. Du får svåra problem livet ut, men de stunder av lycka uppväger allt elände. Nu har jag haft lyckan att uppleva 2 guld, så min ranson av lycka är kanske redan uppfylld
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
puffe: Ja vi byter ut supportrarna som ställerupp i ur och skur. Jag har personligen spenderat över 30 000 kr själv denna säsong, men gud förbjude att jag klagar.Men en sak vet jag och det är att jag lägger inte en krona till så länge Glader är sportchef!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
AddMan: Det bästa vore att byta ut supportrarna. Det är vi som är dryga,besserwissers och ställer krav som ingen mänsklig ledning kan leva upp till.

Vi supportrar har lösningen på allt, men ändå inte. MoDo, byt supportrar!!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rallarn: Att byta ut tränare, sportchefer, mediapersonal, spelare och annat löst folk är MoDo överlägset bäst på.

Göra om göra rätt kan man göra utan att börja om från noll varje år!

Har ju inte varit vägvinnande hittills.

Sen ses vi shl 👍
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Bad_Brett:

Fast du tycker inte vi har provat det redan. Första säsongen i serien hade vi väl 6-7 Juniorer och var 3p från kval, men detta var kanske en dröm säsong för dig då vi satsade på juniorer? Vad hände sedan? De som var tillräckligt bra drog till högre ligor, andra drog till andra klubbar för större roller t.ex Ottosson och osl.

Är juniorerna tillräckligt bra ska de spela, annars inte.

Sedan att prata om att värva avdankade kanadensare istället, är detta de två enda alternativen du ser? Juniorer eller 34åriga kanadensare?

Vad jag vet är det ingen som sagt något om detta. Seniora spelare hittar man i div1, ha och shl lika gärna. Tar hellre spelare som sylwander, jellvert, haag, Rosdahl än juniorer som inte håller, dessa bidrar iaf med stabilt spel över en hel säsong.

Det ger sig själv med juniorer är de tillräckligt bra får de spela.

De enda jag tycker har ett värde i truppen nästa år är niderbach(ordinarie som lån), Wallinder, Styf, Lindewall, Strömgren speciellt eftersom vissa av dessa kan matchas i j20 och ska få växa in i detta i ett bra tempo.

Att ha lp och åhström i ledande kedjor är att chansa igen att något magiskt ska hända med dem.

Vilken plats ska de ta i laget föresten för du tror väl ingen av dem kommer vilja lira i tredje/fjärde ifall dom kan få en större roll i västervik/kik/vh/Almtunat.ex.

Jag tycker de är för svaga spelare för att göra vårt lag bättre om vi ska sikta mot ett slutspel nästa år.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26 Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
puffe: Säg det till Clay... men du kanske inte vågar?
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Hahl Bundy 2.0: Timrå-mobbning sköter ni bra på er sida, bespara oss för sånt, tack
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Lyssnade på intervjun med Sunqen, låter som att Harald försöker utbilda honom i direktsändning. Är det inte lika bra att Harald tar över rodret? 🙂
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Lub: Tacksam för att du bryr dig! (Handhjärta)
Kommentera

2157114 · »