1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478872 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2157998

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Jag förstår inte riktigt de som drar slutsatsen att det var "grannens grabb"-tänket som var problemet denna säsong. Problemet var väl snarare att man värvade fel tränare, satsade på lån som återvände, att de tilltänkta stjärnvärvningarna gick sönder samt att man värvade spelare istället för lag (t.ex Aagaard som visserligen har en sjujäkla spets, men absolut ingen spelfördelande center).

Det var ju inte så att man experimenterade med Tjernström, Åhström och LP i förstakedjan direkt.

Tvärtom, hade vi lyckats behålla Wernblom, O. Pettersson med flera, hade det förmodligen sett betydligt bättre ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
För många för unga spelare samtidigt tycker jag varit ett genomgående problem under iaf 3 av våra allsvenska säsonger. Har vi LP/Åhs plus 12 andra forwards som är redo för allsvenskt spel ser jag ing problem med grannens grabb.

Men skall vi ha 5 av Lindewall/Åhström/Tjernström/Strömgren/Nordin/Styf/Wallinder så blir det bevisligen kämpigt. Var för sig är det helt ok men det blir för många. När vi har talanger kan de få ingå i a-laget om det håller måttet inte får att de är från vårt J20. Det verkar heller inte räcka med 1-2 per säsong i a-laget utan det skall vara 7-8. Passar de 20 så tycker jag vi skall utvärdera den mkt andra 20 åringar på marknaden, exv Carl Mattsson i Luleå gör han mer nytta för oss på två års sikt än Åhström/Tjernström varför inte gå på honom istället.

Sen tycker jag inte man skall hänga upp sig på var de kommer ifrån, Sylwander/Karlkvist är lika mkt kulturbärare som en annan från Övik.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Hur stor chans skulle det vara att Valentin Zykov spelar för oss även nästa säsong?
Om delar av Ahl håller stängt även nästa säsong så kanske Wolves gör som denna säsong och ställer in, om han trivs riktigt bra, känner att det ändå på något sätt är utvecklande och kul att spela här så finns ju chansen, men realistiskt så borde det vara en utopi att han stannar en säsong till.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tycker inte heller det är fel på grannens grabb-tänket. Grannens grabb fick för mycket ansvar och för mycket istid, men det är blott ett symtom och en följd av skador och lån som försvann. Inte det egentliga problemet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Exakt. Åhström och LP slogs om en plats i andra eller tredjekedjan i början. Men det har folk redan glömt.

Ingen av juniorerna eller första-års seniorerna hade en gjuten plats i ordinarie trupp. Förutom Tjernström som värvades till fjärdekedjan och jag tycker gott man ska försöka behålla honom också. I värsta fall så petas han ut till en nyttig extraspelare. Verkar acceptera sin roll på bästa sätt.
Kommentera