1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2170810

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Bara genom att lägga sig i rekrytering av tränare är ju att lägga sig i sporten. Att han kommunicerar saker utåt som inte är förankrade (som uttalanden i vinter om vad man ska värva) är en annan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Vi kanske har olika tolkning av att "lägga sig i det sportsliga", för mig betyder "lägga sig i" att man är med och styr och tar beslut och använder sin position som VD att manövrera och styra och ställa i det sportsliga t.ex. värvningar, spelsystem osv. Det ser jag inte Widebro göra. Tränarfrågan ligger ju faktiskt på hans bord enligt beslutsgången i föreningen, Glader tar fram kandidater och rekommenderar och styrelse/VD har sista ordet.

Att det sedan är klumpigt att kommunicera vad vi ska värva är en helt annan sak, jag tror inte han har varit med och styrt kring värvningar, däremot verkar transparens vara viktigt för honom så han kommunicerar nog bara det som de diskuterat internt kring värvningar eller information han fått från Glader.

Olämpligt att en VD kommunicerar detta svar ja, men jag kallar det inte att lägga sig i det sportsliga.

Så visst Widebro kan bli bättra att endast hänvisa de sportsliga frågorna till Glader, men att han skulle vara med och styra och ställa i det sportsliga har jag inte sett några bevis för.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det är styrelsen som bestämmer vad MoDo ska va och vart vi vill. tex att Modo ska spela en positiv fartfylld hockey med mycket puckinnehav med en röd linje genom hela klubben. Utifrån det anställer man sportchef som ska förverkliga det, och som i sin tur tar fram tränare som kan göra det på bästa sätt. I vanliga fall så anställer styrelsen VD som i sin tur anställer sportchef som anställer tränare. Vad som har hänt historiskt som gör att styrelsen känner att dom måste godkänna sportchef och huvudtränare vet jag ej. Men jag tror att i praktiken och vad jag har läst så funkar det så att sportchefen tar fram ett par kandidater och föreslår vilken som han tror mest på. Vad jag har fått till mig så var det så med Ville.
VD har huvudansvaret för allt i klubben och måste se till att sköts på rätt sätt och ska inte va och pilla i det sportliga, men om han ser att någon inte följer det övergripande så måste han ingripa.
Det verkar som våran VD tar på sig ansvaret för vad som händer i klubben än om han inte egentligen har tagit beslutet.
Jag tror att Gladers förtroende var lite skamfilat och att om han nu ville ha sunken och styrelsen tycker att sunkens spelsystem inte följer den röda tråden och väljer Karlin. Som gör det omöjligt för Glader att va kvar.

Nu blev det ett rytter inlägg och får be om ursäkt till dom som jag tycker det är jobbigt med långa inlägg.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Kan detta innebära att vi som trodde Glader inte var helt delaktig i tillsättningen av Ville, ev får liiite upprättelse
Kommentera