1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482760 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2196972

Sv: Apropå ingenting...
Snipan: Jag lägger ingen värdering i huruvida munskydd fungerar eller inte, utan poängen är att man ger dubbla budskap och sedan låtsas som att man har hållit en konsekvent linje hela tiden, vilket är historierevisionism a la 1984. Om man helt plötsligt gör en tvärvändning, måste man vara extremt tydlig, be om ursäkt till svenska folket och förklara att den tidigare ståndpunkten var felaktig, samt motivera varför man bör ha större tilltro till de nya rönen.

Lite off-topic: Själv rör jag mig nästan aldrig offentligt, men om jag prompt måste besöka exempelvis veterinär, bär jag självklart såväl FFP3-mask och heltäckande visir. Det ger mig ingen falsk trygghet, men däremot känns det som att den kombinationen är den som skyddar bäst mot exempelvis oväntade nysningar eller hostattacker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Munskydd fungerar, det stora problemet är ju att dom funkar om dom används rätt, sen till stora problem och det är ju att 99% av folket man sett med munskydd använder dom fel och då går ju även nyttan av dom ner ordentligt.

Sen till största problemet, och det är att man kan inte kräva att vanligt folk lär sig använda dom rätt, man kan självklart berätta hur man ska göra, men det är till stor del ett användande som måste nötas in, till det sittar i muskelminne att inte vara uppe och röra på masken och såna saker.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: OK, om jag ser någon med FFP3-mask, så vet jag att det är du. Tegnell är inte fläckfri och man har säkert gjort några felaktiga antaganden, MEN jag tror att han kommer att få upprättelse när vi är igenom detta. Det är min gissning.
Jag uppskattar dina inlägg om hockey mycket, men i denna diskussion är vi på olika våglängd. Vi får ta upp pandemi-ämnet igen om 5 år när vi blivit litet klokare och fått litet perspektiv.
Kommentera