1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482803 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2228389

Sv: Apropå ingenting...
Clay.2: Såg inte matchen så jag tänker inte uttala mig.

Slog på tvn efter andra och trodde först att Växjö låg under med tanke på hur negativ Gynge var över deras spel, men hörde de först två perioderna på Radiosporten. Svartvadet tyckte att Timrås försvarsspel var lite som att man släpat in en blöt katt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Såg matchen och skillnaden var strukturen, spelet utan puck och försvaret. Timrå hade en del puckinnehav men det var aldrig riktigt farligt då Växjö hade kontroll i 5 mot 5, tror Timrås bägge mål kom i på. Men försvarsspelet de visade upp håller inte, det påminde om vår röra där backar och forwards inte hade en aning vad de skulle göra och vem de skulle markera och gick på samma spelare. Växjös skickliga forwards utnyttjade detta och skapade lägen och mål ur rätt ofarliga situationer där Timrå hade mer spelare hem i omställningarna och borde kunnat löst uppgiften och försvarat sig bättre.

Det var klasskillnad i hur lagen uppträdde.

Känns som Timrå behöver matcher som svänger fram och tillbaka och har ostrukturerat spel, då kan man hota. När man möter lag med struktur som bara nöter på kommer de få det jobbigt om de inte går framåt 2-3 steg.

Det som skulle oroa om man var Timråit är att försvaret som skulle vara starkt byggt ser riktigt dåligt ut. Dessutom så har inte stjärnorna Rattie och Hanzal stuckit ut, Hanzal var totalt osynlig idag och inte alls den där ledande förstacentern som tar ansvar och leder laget, rattie glimtar till ibland men alldeles för sällan. En annan sak är ju att nykomlingar brukar ta mest poäng de första 10-20 omgångarna då andra lag omedvetet underskattar dem eller inte vet hur de spelar, gäller för Timrå att inte släppa för mycket poäng i starten, tror det är svårt för en nykomling att växa in i serien och utvecklas mer än de etablerade lagen, lag som t.ex FBK, Växjö, SAIK mfl kan göra detta efter en trevande start men då sitter de på bra trupp och mängder av rutin.

Njuter dock av att Leksand går dåligt, vill se hur länge Björn tycker det är roligt eller ifall han hittar något annat som kittlar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Niederbach 5 min på det två perioder
Isak Rosen i Leksand noll min

Avd högerskyttar
Kommentera