1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482763 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2228415

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Håller med i mycket men inte att Rattie skulle vara osynlig, han har ändå 3 mål på 2 matcher innan idag. Hanzl ser däremot ut att kunna bli en liten besvikelse. Ganska säker på att det kommer vara klasskillnad när Timrå möter Luleå och Skellefteå också, det är mot leksand, Brynäs, Linköping osv. som man måste ta poängen. Ingen picknick att vara nykomling i SHL numera, klass kostar pengar så toppspelarna i ligan kommer Oskarshamn och Timrå aldrig komma åt. Det enda Timrå egentligen har varit riktigt bra på är PP men för att få pp så måste man jobba sig till det också.

Fattigare klubbar som Timrå, Oskarshamn osv. måste endera ha tur och hitta nåt stjärnskott som Hrivik eller få tillbaka hemvändare för att bli ett mittenlag men man lär ju aldrig ha råd att som typ Malmö slanta upp för en Carl Söderberg eller motsvarande. Det är ju en ganska makaber känsla att gå från en säsong där man räknade med att vinna varje match till en säsong då man räknar med att torska 4/5 matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle:

Jag tycker faktiskt att Rattie är osynlig sett till att han ska vara en av era bästa spelare( han är ju en topp 3 forward i ert lag).

Ja han har gjort 3 mål på 3 matcher, men 2 i pp och ett i 4 mot 4. Det jag menar är att han varit relativt osynlig i 5 mot 5, han som ledande spelare ska ju kunna leda lagets offensiv och tillsammans med Hanzl flytta upp spelet och ge ert lag chans att andas. När de bästa spelarna i laget inte lyckas trycka tillbaka motståndarna blir det jobbigt. Rattie har dock varit bättre än Hanzl.

Att stå till vänster och direktskjuta i pp kan ju Lööke också, men antar att ni värvat rattie för att vara mer än så.

I dagsläget motsvarar varken Rattie eller Hanzl förväntningarna eller lönekuvertet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Nej nog kommer vi inte kunna matcha topplagen kanske, men 6 mille mindre pga fallskärmen är väl typ 2 forwards/center på toppnivå vi går miste om bara denna säsong. Hade Lander valt Timrå och om Dahlén stannat denna säsong också hade vi nog faktiskt stått med 3 raka segrar, det vågar jag nog påstå.

Som vi alla sett så är försvarspelet under all kritik ibland, ser det offensiva spelet och oron man hade över lite för trubbig forwardssida tycker jag visar sig lite att man kanske hade fog för det just nu.
Visst vi har gjort en del mål men de flesta i PP och det kommer inte hålla hela säsongen att tro vi skall producera dessa siffror och kunna leva på PP mål.
Hanzl måste steppa upp för just nu är han långt ifrån det härförare vi i dagsläget behöver. Lundin skulle nog mått bäst av att få växa in i SHL kostymen i en 3:e center roll ärligt talat och Hanzl som en andrecenter.

Lander, du har haft några mysiga månader med Familjen i Alperna, kom hem nu istället!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: oskarshamn verkar ju dock ha hittat klass i Karla samt de där två tjeckiska bröderna.
Kommentera