1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2228468

Sv: Apropå ingenting...
Nooky: det är ganska lätt att bli cynisk i den frågan, speciellt om man hejar på en av nykomlingarna. Det är sinnessjukt att det (förmodade) fattigaste laget ska betala fallskärmen åt en rikare klubb baserat på att deras sportsliga prestation varit bättre (fram till förra säsongen då medan man kvalade mot ett SHL-lag för att gå upp).

Min konspirationsteori är att SHL vill ge så dåliga förutsättningar som möjligt för nykomlingar så att man snabbt ska åka ur igen och på så vis behåller man en bulk av lag i SHL som bara blir rikare och rikare medan allsvenska klubbar gång på gång får sätta sin sportsliga existens på spel för att få en chans att vara med och leka. I praktiken blir ligan ganska stängd.

Som nykomling får man minst pengar och kortast tid på sig att värva. Härliga odds.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Jo det har jag varit inne på länge med att SHL är en liga för dom " Rika " och vill förbli att dom " Rika " klubbarna ska få all förutsättningar till få vara kvar i SHL även om dom spelmässigt inte duger för den ligan.

vilket jag skulle klassa mer som att ligan har blivit mer korrupt än något annat
gamla Elitserien var iaf klockren och bra mycket bättre skött än " SHL "

Men tyvärr i samhället så styrs allt med vem som har mest pengar och tjänar mest och inte sporten i sig när det gäller hockeyn eller sport öht
Kommentera