1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2236715

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales:
Jag har lite svårt att förstå Öviks beslut att inte spela. Hur mycket pengar riskerade de att missa och var det bättre att förlora på wo?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Läste någonstans att ifjol fick lagen ca 10k per match i tvintäkt. Det kan verkligen inte hänga på det. Detta är hockeyettan som trycker på
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Japp...
Och Grattis Boden till er pyrrhusseger!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Verkar handla om att man inte får betalt från det centrala avtalet. Det som ATG har.

Jag kan förstå båda sidor, men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att Boden och Karlskrona beter som de storklubbar inom fotbollen som ville bryta sig loss och ha en egen liga.
Man skiter I alla andra och gör det ekonomiskt bästa för sig själva. På något sätt exceptionellt egoistiskt.

Det man i princip gör är att pissa på att småklubbar som inte har möjlighet att sända matcherna själva. Man skaffar sig ekonomiska fördelar för att man är stora. Skulle det innebära att Övik och andra klubbar får det sämre, så skiter Boden och Karlskrona i det.

Karlskrona hade jag full sympati för som blev blåsta av SHL, men torka krokodiltårarna nu, när i princip gör samma sak själva som ni var så bittra för att SHL gjorde mot er.

Ser att KB skriver med lite samma vinkling.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Det handlar väl om att potentiellt gå miste om centrala avtal om den här konflikten fortsätter att eskalera. Det är förödande för småklubbar som Övik.

Det är lätt att ta Bodens parti i kampen mot pamparna, men man ska komma ihåg att det är en komplicerad situation kring en omfattande liga med majoriteten mindre föreningar som är direkt beroende av ett ganska uselt avtal för att överhuvudtaget gå runt. Därav kanske varför vi ser ställningstaganden från Övik och även Mörrum (mot Karlskrona).
Det är lite som om HV71 och MoDo skulle bryta sig ur och sköta sina egna sändningar, vilket leder till att HA kanske tappar den där veckopengen de får från CMORE. Går klubbar som Västervik och Kristianstad helt plötsligt miste om några miljoner i tv-avtal, då blir det nog riktigt jobbigt väldigt snabbt.

I slutändan så är det en riktig soppa där alla parter kommer försöka framställa sig som den goda i det hela.
Man kan åtminstone konstatera att hur svensk hockey sköts från toppen är ett stort problem.
Kommentera