1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2237139

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
J F K: Något jag tror påverkar ännu hårdare än Pandemin just nu är att skatterna på bolån är höga, elpriset har skjutit genom taket och bränslekostnaderna har nått rekordhöga nivåer och folk som har besparingar på börsen beskådar en röd och tuff höst, många har nog helt enkelt det bara hövligt tufft ekonomiskt och väljer därför att inte unna sig hockey live.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Gavelo:

Ursäkta men vad menar du med att skatterna på bolån är höga? Vad jag vet är det ingen skatt på ett bolån, utan ränta. Dessutom har det ju aldrig varit billigare att låna för att bo än vad det är just nu med låga räntor samt ränteavdrag.

Man bor betydligt billigare i en villa för 4-5 miljoner, förutsatt att man har råd med insatsen än att hyra en central 4:a t.ex.

Har man pengar på börsen så sitter man nog ganska lugn, den är nästan 20% upp i år, så att det ska korrigeras lite nedåt under hösten är fullt naturligt efter den uppgång som varit efter corona samt i år. Men visst de som började investera på börsen i juli/augusti är nog lite nervösa just nu.

Att hushållen har det tufft ekonomiskt just nu tror jag inte riktigt på som förklaring, det har varit betydligt tuffare förr då vi har lockat mycket mer publik.

Nej anledningen är helt enkelt avsaknad av sportslig framgång, det är där de största antalet åskådare försvinner. Fjolårets fiasko tog bort alla marginalåskådare vi lockat tillbaka under säsongen 19/20 då vi vann mycket och spelade en fin attraktiv hockey. Svårare än så är det nog inte. Detta tillsammans med pandemin gör att det är tufft att locka åskådare, ekonomin tror jag har väldigt lite med detta att göra, iallafall än så länge.
Kommentera