1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2237142

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Gavelo:

Ursäkta men vad menar du med att skatterna på bolån är höga? Vad jag vet är det ingen skatt på ett bolån, utan ränta. Dessutom har det ju aldrig varit billigare att låna för att bo än vad det är just nu med låga räntor samt ränteavdrag.

Man bor betydligt billigare i en villa för 4-5 miljoner, förutsatt att man har råd med insatsen än att hyra en central 4:a t.ex.

Har man pengar på börsen så sitter man nog ganska lugn, den är nästan 20% upp i år, så att det ska korrigeras lite nedåt under hösten är fullt naturligt efter den uppgång som varit efter corona samt i år. Men visst de som började investera på börsen i juli/augusti är nog lite nervösa just nu.

Att hushållen har det tufft ekonomiskt just nu tror jag inte riktigt på som förklaring, det har varit betydligt tuffare förr då vi har lockat mycket mer publik.

Nej anledningen är helt enkelt avsaknad av sportslig framgång, det är där de största antalet åskådare försvinner. Fjolårets fiasko tog bort alla marginalåskådare vi lockat tillbaka under säsongen 19/20 då vi vann mycket och spelade en fin attraktiv hockey. Svårare än så är det nog inte. Detta tillsammans med pandemin gör att det är tufft att locka åskådare, ekonomin tror jag har väldigt lite med detta att göra, iallafall än så länge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Ränta, givetvis.
Räntan må vara billig men är påväg upp, det blir bara dyrare och dyrare, för mig nästan 2000kr/mån på 3 år.
Sen har sommaren på börsen varit dålig, den hade en uppgång i maj men den uppgången var inget att hänga i julgranen och nu börjar man spekulera i en kommande krasch.
Jag hade en uppgång i maj men den överskuggas rejält av nedgången nu, snart -50% totalt 2021.

Jag kan faktiskt inte minnas när det var tuffare, möjligtvis att ränteläget för dom som har höga lån har varit värre, men annars är det vi ser nu en katastrof för många, speciellt de som bor i villa med hög driftkostnad och långt till jobben.

Sen så har naturligtvis sportsliga resultat en väldigt stor del, men det kändes ganska självklart.
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: är säkert en stor anledning jag tror också att de som vant sig vid tv-tittandet kanske tecknat 2-årsavtal fortsätter med det dels pga pandemin o dels bekvämligheten, många utomsocknes kommer säkert saknas ett tag till
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter:
Det finns naturligtvis många orsaker till att folk inte går på hockey längre. Tv- sändningarna är den överlägset största orsaken skulle jag tro. Pandemin tror jag är en marginell anledning, däremot blev det säkert ännu fler som vande sig vid att sitta hemma i soffan pga den.
Faktum är att det idag är ca 2500-3000 hardcore supportrar som går oavsett..
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Elpriset gäller i princip bara södra Sverige. Vi har ju nästan alltid överskott av el, men säljer det billigt från norrland till Finland och sedan köper södra Sverige från Europa. Jag kan inte se att det i Övik alls är ett problem.

Bolånen är på ett all-time-low.

Men, visst kan bränslepriset ställa till det för en del familjer. Samtidigt är Övik bland de bästa kommunerna att bo i gällande att ha procent av lönen kvar när man betalat för boende. Inte i faktiska pengar, men i procent av lönen alltså.

Det är nog kräftgången och det faktum att man glömt stämningen. Lövens stora publik beror (förutom subventionerade kommunplatser) tror jag beror på att man haft en stor och livad publik med unga människor. Hos oss är det en åldrande tyst publik, som knappast får det att bli häftigt för att rekrytera nya åskådare. Det måste vara häftigt att gå på hockey och där tror jag stämningen på läktaren är väldigt viktig.

Därför tror jag att vi kanske äntligen är på väg åt rätt håll. Det jag hört från matcherna hittills är ett helt annat engagemang. En yngre publik som låter avsevärt mycket mer än tidigare.
Kommentera