1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481456 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2237151

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Ränta, givetvis.
Räntan må vara billig men är påväg upp, det blir bara dyrare och dyrare, för mig nästan 2000kr/mån på 3 år.
Sen har sommaren på börsen varit dålig, den hade en uppgång i maj men den uppgången var inget att hänga i julgranen och nu börjar man spekulera i en kommande krasch.
Jag hade en uppgång i maj men den överskuggas rejält av nedgången nu, snart -50% totalt 2021.

Jag kan faktiskt inte minnas när det var tuffare, möjligtvis att ränteläget för dom som har höga lån har varit värre, men annars är det vi ser nu en katastrof för många, speciellt de som bor i villa med hög driftkostnad och långt till jobben.

Sen så har naturligtvis sportsliga resultat en väldigt stor del, men det kändes ganska självklart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Gavelo:

Hur förhandlar du dina lån ifall du lyckas få en ränteökning på 2000kr/månad. Det är ju 24000kr på ett år. Det motsvarar ju en ökning av räntan på 1% på ett lånebelopp på 2.4m, eller 0.5% på ett lån på 4.8m.

Räntan har ju aldrig varit såhär låg och med lite förhandling med banken och olika banker ska man ligga på 1.3% +/- några punkter på rörligt. Binder man räntan blir man ju ofta blåst på några enheter.

Jag ser inga indikationer på att räntan ska upp i direkt närtid, att den ska upp är ju ett måste på sikt men skulle tror att den ligger ganska stilla i ca 2-3år, det var ju riksbankens senaste besked.

Nej att låna till sitt boende har aldrig varit billigare än vad det är nu, och har man insatsen så bor man billigt just nu även om man köper för 4-5m, jämfört med att hyra där det är pengar rakt till någon annan.

Angående börsen så beror det såklart vad man investerar i, jagar man förhoppningsbolag och lottosedlar så kan det vara tufft, men faktum är att OMX30 har gått över 20% i år och hade sin all time high i juli och början på augusti. Samma sak här en sättning är helt naturlig efter den sjuka uppgången efter corona crashen, men tror inte det kommer en ny crash i närtid, däremot en korrigering på ca 10% vore inte otroligt.

Så nej jag tror detta inte påverkar antalet åskådare på matcherna, snarare att vi misskötte klubben förra året och stod för ett stort fiasko.
Kommentera