1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481480 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2237159

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Gavelo:

Hur förhandlar du dina lån ifall du lyckas få en ränteökning på 2000kr/månad. Det är ju 24000kr på ett år. Det motsvarar ju en ökning av räntan på 1% på ett lånebelopp på 2.4m, eller 0.5% på ett lån på 4.8m.

Räntan har ju aldrig varit såhär låg och med lite förhandling med banken och olika banker ska man ligga på 1.3% +/- några punkter på rörligt. Binder man räntan blir man ju ofta blåst på några enheter.

Jag ser inga indikationer på att räntan ska upp i direkt närtid, att den ska upp är ju ett måste på sikt men skulle tror att den ligger ganska stilla i ca 2-3år, det var ju riksbankens senaste besked.

Nej att låna till sitt boende har aldrig varit billigare än vad det är nu, och har man insatsen så bor man billigt just nu även om man köper för 4-5m, jämfört med att hyra där det är pengar rakt till någon annan.

Angående börsen så beror det såklart vad man investerar i, jagar man förhoppningsbolag och lottosedlar så kan det vara tufft, men faktum är att OMX30 har gått över 20% i år och hade sin all time high i juli och början på augusti. Samma sak här en sättning är helt naturlig efter den sjuka uppgången efter corona crashen, men tror inte det kommer en ny crash i närtid, däremot en korrigering på ca 10% vore inte otroligt.

Så nej jag tror detta inte påverkar antalet åskådare på matcherna, snarare att vi misskötte klubben förra året och stod för ett stort fiasko.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: Som många redan varit inne på tror jag fjolåret kostat Modo nåt enormt sett till publik.
Då hade man året innan äntligen lyckats vända trenden, och folk faktiskt kom tillbaka till lyan. Det svarar man på genom att leverera den sämsta hockey någonsin. Spiken i kistan.
Vet inbitna hardcorefans som sa upp cmore vid Jul(var väl t.o.m några här som gjorde det)

Lyckligtvis går det att vända, men det räcker inte med 4-5 matcher in på säsongen. Leverera stabilt hela säsongen så tror jag pubilken kommer, kanske framförallt till nästa år.
Kommentera

Sv: MoDo - Hv71 2021-10-13
Rytter: jag är duktig på att förhandla, har halva rörligt och halva fast, och det handlar ungefär om 1% som du säger, inte fullt, 0.8% mer exakt.
Som jag sa, fortfarande relativt billig men på väg upp helt klart.

Ang börsen så är det som du säger, själv investerat jag mest långsiktigt och det har varit ett dåligt år.

Men som jag skrev så är jag 100% säker på att tuffa ekonomiska förutsättningar är en stor del i att många inte åker på hockey utan väljer det billigare alternativet, dessutom har pandemin påverkat många och vi har idag den högsta arbetslöshet någonsin.

Många bäckar små.
Kommentera