1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481684 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2239790

Sv: MoDo - Troja 2021-10-16
Tarasov: Har man, som tilltänkt målspruta, en skottprocent på 4,35% så är det inte otur. Då är man helt enkelt en kass skytt. Men det är inte bara det, för ibland kan en lägre skottprocent förklaras med att spelaren skjuter för att skapa returer. Svenningsson siktar alltid på att kruta in slagskott i krysset. I majoriteten av fallen missar han målet helt och hållet, ofta med konsekvensen att pucken dundrar i rundeln och ut ur zonen. När han väl träffar mål, sitter den ofta i bröstet på målvakten.

Rent tekniskt har han alla verktyg. Duktig på skridskorna, fysisk, stenhårt direktskott och kan även slå läckra passningar. Men hans avvägningar är så horribla att det drar ner hela laget. Och jag är tveksam till om detta är något som kommer lösas med bättre självförtroende eller erfarenhet. Vissa har det, andra har det inte. Jämför till exempel med Aagaard, som inte är flashig på något sätt, men likväl ligger i toppen av interna poängligan och har en skottprocent på 25%. Förra säsongen slutade han på 21,65%. Det är inte heller en slump. Han är Svenningssons raka motsats, osynlig långa stunder i matcherna, men lyckas likväl göra sina poäng.

Svenningsson skulle gynnas något enormt av att inse att han inte är någon naturlig målskytt och att han absolut inte skall transportera pucken, utan istället fokusera på hårt jobb utan puck och försöka göra sina kedjekamrater bättre.

Jag utmanar er alla till ett drinking game nästa match, där ni tar en klunk för varje anfall som avslutas på grund av Svenningsson (skott i bröstet på målvakten, skott som studsar ut ur zonen, skott som går på täckande spelare, fipplande med pucken i sarghörnet eller på blålinjen, galen passning över centrallinjen etc.)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Troja 2021-10-16
Bad_Brett:
Håller inte med om avvägningar där jag många gånger tycker han tar bra beslut, hans skottprocent lär inte landa kring 4 tror kring 10-12 ingen Karla eller Björklund med anständig. Tiden utvisar en av oss här då kan du sänka din flaska renat 🤣
Kommentera