1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481090 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2295149

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov:

Ja vi får enas i att vi tycker olika här kring vår nuvarande form och ifall vi tagit steg framåt.

Att offensiven kommit igång mer det kan jag hålla med om, även PP. BP har väl varit starkt för oss hela tiden.

Men där jag tycker vi tappat är främst delar i spelet utan puck.

-Farten, inte alls samma tryck i våra spelvändningar. Backarna får inte möjlighet att sätta riktig fart i spelet. Vårt lag är byggt för en snabb hockey och det tycker jag vi tappat lite av. Det glimtar till ibland men inte lika ofta som tidigare.

-Forecheck. Inte lika vägvinnande som tidigare där det kuggade i för alla i kedjorna och alla kedjor. Vi kunde ju verkligen mala på med denna över en hel match och vara fysiska. Nu ser man detta mer sporadiskt tycker jag.

- Stänga mittzon och ta ner farten. Känns som vi var mycket mer kompakta i mittzon tidigare. Laget var kompaktare och nu har vi istället ett längre lag. Backarna står inte upp lika ofta utan faller hem och ger ytor mellan röd och blå. Det som slog mig i början på säsongen är att vi knappt släppte några frilägen eller odd man rushes mot oss. På slutet har detta blivit betydligt vanligare. Vi var duktigare att försvara blålinjen tidigare.

-Försvaret. Tidigare när vi fick tryck mot oss var vi extremt duktiga på att hålla motståndarna utanför oss och i ofarliga lägen. Vi var duktiga på att snabbt gå ut och slå stopp i spelet efter sargen och bara låsa fast så en medspelare kunde ta pucken. Tycker det känns som motståndarna kommer till bättre lägen mot oss nu än i första halvan av serien. De kommer närmare målet. Tycker man kan se detta i målvakternas räddnings% också, bägge har tappat över tid och det är till viss del att de ställs inför svårare lägen än tidigare.

Vad detta sedan beror på är en annan fråga. Har vi tappat formen? Har motståndarna utvecklats mer än oss och blivit bättre? Har de scoutat oss så de vet bättre hur de ska såra oss?

Jag vill gärna se att vi slår personbästa i slutet av serien. Det är oroväckande länge sedan vi gjorde en nästan perfekt match, det är väl mot HV och löven, men det börjar vara lite väl länge sedan nu och de svajigt insatserna har blivit det nya normala.

Att poängen trillar in och vi vinner trots att vi inte spelar på topp är en styrka. Men hade hellre sett att vi var äckligt disciplinerad och nästan tråkiga inför ett slutspel. Det är inte vår offensiv som ska knäcka hv, löven eller bik utan där krävs det ett nästintill perfekt försvarsspel och spel utan puck.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:

Kan tillägga att jag trots detta tycker vi är ett av de två bästa lagen i serien. Vi gör sakerna jag nämnde bättre de flesta lag i serien.

Men jag vill att vi ska vara det bästa laget. Ett lag som HV:s stjärnor tycker är skittråkigt att möta eftersom vi kväver dem och det är fysiskt och gör ont.

Karlin är klok, läste intervjun med honom där han sa nått i stil med "ta bort från topparna och plussa på dalarna" för att hitta en struktur och jämnhet när vi har dåliga perioder i matcherna. Att offra lite offensiv för att få en bättre defensiv skulle jag vilja se.

Även om vi inte har slutspelsformen nu, så litar jag på att Karlin kommer gräva fram den nu i slutet av serien.
Kommentera