1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

MoDo vs Vita Hästen 220219

2295307 · » Till forumet


Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter: Precis, så tänker jag med. Jag tycker mig se att det finns en hård/tuff kärna i D.B. Han kan smälla på och stå upp och kanske kan Ingman inspirera honom att bli rejälare i egen zon, att fila bort sitt petande. Jag tror att det blir lite mycket för honom att gå ifrån att knappt platsa i SHL till att vara en poäng provider hos oss, spela med Näsan och där de tillsamman är seriens poäng starkaste backpar.
Men samtidigt så tycker jag att det står alldeles klart att vi har bästa backbesättningen i serien och inför slutspelet. Som jag förfäktat tidigare så är Ingman vår största uppgradering. Att han inte gick in på 6 backar i DIF är ren inkompetens från deras tidigare sportsliga ledning.
Dagens match är liksom inte mycket att säga om. Jag tycker inte vi gjorde bort oss, att vi spelade utan geist och vilja. Det är som vi alla vet: värdens bästa fotbollspelare bränner emellanåt straffar. Idag tyckte jag vi spelade en riktigt bra hockey i större delen av första och hela andra. Håller vi det uppe så måste HV-blå faktiskt vara bra på riktigt. Juniorerna gjorde mig glad redan från start. OP har varvat upp. Tjärnan är bra men han kan nog ta steg när det börjar bli grinigt på riktigt.
Till sist också något om domarna. Jag brukar inte fundera på dem så mycket men idag spelade vi boxplay för att domarna tycker det är kul att se ligans bästa box jobba. Hästarna borde fått luftat sitt boxplay flera gången för spelförstörande moment. De kunder köra runt och hålla i våra klubbor i sin försvarszon.
Hoppas laget också kan ge Tex ett par färska nollor inför slutspelet, börja i morgon mot Gnaget.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:
Jag tror inte Karlin särar Folin - Wahlberg utan tanken är att de i huvudsak har ansvaret för defensiven. De andra 4 kan säker alterneras lite.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett:

Frågan är om man borde se över backparen igen för att få lite mer balans.

Näsen och Bernhardt är ju äckligt bra när det stämmer, men i tuffa matcher när det inte riktigt går deras väg så får dom det jobbigt. Bägge tänker ju mest framåt.

Sedan har vi Wahlberg och Folin som mest är inne och spelar defensivt och gör det jävligt bra.

Kanske ställa upp med.

Bernhardt-Ingman
Näsen-Wahlberg
Hasa-Folin
Styf
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Trilske: Han har en del konstiga grejer för sig. Som i slutet av någon match, då han hade gott om tid att chippa ut den... Istället valde han att likt en maskande fotbollsspelare, vända ner i eget sarghörn för att döda tid.

Det var lite som att han försökte visa "titta hur cool och defensivt smart jag är", men resultatet blev bara att han gjorde någonting som höll på att kosta oss segern.

Med det sagt, så är han förmodligen likväl min favoritback. Jag kan älska Bernhardts och Näséns offensiv hur mycket som helst, men ingen av dem är några ess i egen zon. Ingman kombinerar en stabil defensiv med en offensiv edge och det är precis det jag vill se hos en ledande back.

+6 på 12 matcher är för övrigt väldigt starkt, framförallt med tanke på att laget inte har spelat på topp.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter: Håller med, känns som att det blir han vi lutar oss mot när det blir heta slutspelsmatcher. Verkar ha en grym karaktär, sen verkar han vara en pådrivare. Nu har jag ju inte sett han live, men utifrån sett så gillar jag "lagspelarattityden", grym värvning!
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett:

Det man kan anmärka på hos Ingman är att han inte har den bästa klubbtekniken, vet inte om det beror på övermod eller om han bara väldigt gärna vill vara konstruktiv. Men har vissa tendenser att ta sig lite vatten över huvudet och fumla till det när han försöker dansa på blå.

Annars finns det inte mycket att anmärka på.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter: Blir inte klok på Ingman. Samma klokhet som Toby i 99% av fallen - och sedan helt plötsligt gör han en Hasa-grej.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:
Håller med om att han har en tendens att krångla till det ibland, säkert en anledning till att han inte längre spelar i shl. Slipar han bort det kan han bli en ganska komplett back.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Idbyn:

Han är riktigt bra, bra pass, rejäl och fysisk, vågar ta pucken mot mål. En perfekt allroundback. Näsen och Bernhardt är bättre offensivt, men Ingman är bättre som en stabil tvåvägsback som gör sitt jobb över hela banan.

Enda att anmärka på är att han kan bli lite övermodig som sista back. Hade ju några sådana i dagens match där man hoppade till. Sedan slarvet vid 1-0 där han gav bort pucken enkelt är han nog inte nöjd med alls.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett: Samtidigt var det 5 matcher sedan LHC vann eller så. Stämningsdödare? :P
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Nucky: Är också svag för Ingman, han är bra i alla delar av banan.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:

Kan tillägga att jag trots detta tycker vi är ett av de två bästa lagen i serien. Vi gör sakerna jag nämnde bättre de flesta lag i serien.

Men jag vill att vi ska vara det bästa laget. Ett lag som HV:s stjärnor tycker är skittråkigt att möta eftersom vi kväver dem och det är fysiskt och gör ont.

Karlin är klok, läste intervjun med honom där han sa nått i stil med "ta bort från topparna och plussa på dalarna" för att hitta en struktur och jämnhet när vi har dåliga perioder i matcherna. Att offra lite offensiv för att få en bättre defensiv skulle jag vilja se.

Även om vi inte har slutspelsformen nu, så litar jag på att Karlin kommer gräva fram den nu i slutet av serien.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov:

Ja vi får enas i att vi tycker olika här kring vår nuvarande form och ifall vi tagit steg framåt.

Att offensiven kommit igång mer det kan jag hålla med om, även PP. BP har väl varit starkt för oss hela tiden.

Men där jag tycker vi tappat är främst delar i spelet utan puck.

-Farten, inte alls samma tryck i våra spelvändningar. Backarna får inte möjlighet att sätta riktig fart i spelet. Vårt lag är byggt för en snabb hockey och det tycker jag vi tappat lite av. Det glimtar till ibland men inte lika ofta som tidigare.

-Forecheck. Inte lika vägvinnande som tidigare där det kuggade i för alla i kedjorna och alla kedjor. Vi kunde ju verkligen mala på med denna över en hel match och vara fysiska. Nu ser man detta mer sporadiskt tycker jag.

- Stänga mittzon och ta ner farten. Känns som vi var mycket mer kompakta i mittzon tidigare. Laget var kompaktare och nu har vi istället ett längre lag. Backarna står inte upp lika ofta utan faller hem och ger ytor mellan röd och blå. Det som slog mig i början på säsongen är att vi knappt släppte några frilägen eller odd man rushes mot oss. På slutet har detta blivit betydligt vanligare. Vi var duktigare att försvara blålinjen tidigare.

-Försvaret. Tidigare när vi fick tryck mot oss var vi extremt duktiga på att hålla motståndarna utanför oss och i ofarliga lägen. Vi var duktiga på att snabbt gå ut och slå stopp i spelet efter sargen och bara låsa fast så en medspelare kunde ta pucken. Tycker det känns som motståndarna kommer till bättre lägen mot oss nu än i första halvan av serien. De kommer närmare målet. Tycker man kan se detta i målvakternas räddnings% också, bägge har tappat över tid och det är till viss del att de ställs inför svårare lägen än tidigare.

Vad detta sedan beror på är en annan fråga. Har vi tappat formen? Har motståndarna utvecklats mer än oss och blivit bättre? Har de scoutat oss så de vet bättre hur de ska såra oss?

Jag vill gärna se att vi slår personbästa i slutet av serien. Det är oroväckande länge sedan vi gjorde en nästan perfekt match, det är väl mot HV och löven, men det börjar vara lite väl länge sedan nu och de svajigt insatserna har blivit det nya normala.

Att poängen trillar in och vi vinner trots att vi inte spelar på topp är en styrka. Men hade hellre sett att vi var äckligt disciplinerad och nästan tråkiga inför ett slutspel. Det är inte vår offensiv som ska knäcka hv, löven eller bik utan där krävs det ett nästintill perfekt försvarsspel och spel utan puck.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Nucky:
Ja tycker Max börjar gå från att ”han gör inget fel” till ”det där gjorde han bra”. Hoppar det håller i sig
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov: Kul att du ÄNTLIGEN plussar för Max😉
Tokviktig den grabben.

Ingman, helvete vad bra han är! Täcker skott, ligger nära och spelar fysiskt och resolut. Följer också med upp i anfallen och har ett bra skott, backcheckar hårdast av alla, inget glidande där inte
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett:
Hann du inhandla MoDo matchtröja med Modigs på ryggen innan han drog 😂
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov:

Kikar på HV-AIS, 16-18 i skott, 5-3 till HV i 3:e.
Är väl ingen jättedominans av HV precis, tryck i pp har man men AIS gör det bra.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:
Vi hade ett rätt gynnsamt schema i november som vi nyttjade bra, McM var dessutom 3 center större delen av den perioden. Sådant bör vägas in.

Ja tycker både PP och BP utvecklats sedan november, passningshastigen i PP särskilt. Jag tycker även spelet ut egen zon går snabbare, i anfallszon tycker jag man varit rätt bra sen dag 1.

Vi har såvitt jag räknat 19p på 10 senaste och så har vi tampats med ett rätt starkt Mora x 2 och Karlskoga x 2, med Aagaard borta rätt många av de matcherna. Där finns det definitivt inget att klaga på, formen är god

Vi har dessutom fått in Ingman som gjort vår backsida komplett, utöver det så finns hopp om att McM ansluter vilket innebär att vi kan gå på 4 kedjor och en kedja till kommer bidra framåt. Sen tycker jag OP har lyft sig på slutet och bidrar mkt, faktiskt många bra grejer från Max också plus Nordins straffar som kan bli hyperviktiga om man får en straff i slutspelet. Så jo min bedömning är att vi går framåt.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov:

Nu pratar du om nått helt annat. Ja klart missar händer och det får man acceptera. Dock vill man se att det man pratar om och trycker på omsätts på isen också.

Jag pratar om hur viktigt det är att utvecklas under säsong och bli bättre i slutet än i början, samt att gå in med god form i ett slutspel. De lag som går långt brukar utvecklas under säsong, och de som går in med god form brukar ta sig långt.

Jag slutar hellre 2:a och går in med god form och där man ser att laget är slutspelsredo än att sluta 1:a men ha en sviktande form där man letar efter formen och har dippst. Kan gärna ge upp andraplatsen och sluta trea bara man får se att laget är redo och har tagit steg framåt.

Tycker du sett vårt lag är i bra form? Tycker du att vi blivit stabilare jämfört med november/december?

Visst de nya spelarna blir säkert en injektion, och det finns tid att hitta formen men jag är inte lika trygg som jag var för några månader sedan. Jag vill se oss börja vara stabila och ha en stigande form de sista matcherna av serien. Sedan måste vi kanske våga vila spelare med skavanker.

En sak som kan påverka som man inte har koll på är träningsupplägget, kanske har vi kört hårt och kör hårt fortfarande och inte börjat släppa på träningen än. Man vet ju inte vilket upplägg de har.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter: Hästens 5 senaste hemma innan denna, 3 vinster ordinarie tid bl.a 5-1 mot Vik, en förlust i förlängning (Kik) en förlust ordinarie (3-4 HV )
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Supertrött: Det var Thornberg
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Rytter:
Visa mig det lag som spelar utan missar, turneringar med de absolut bästa på plats avgörs av enkla misstag nästan oavsett sport. Sen handlar det såklart att om att minimera dem men det tycker vi lyckas med rätt så bra. Tror det kommer göra stor skillnad med Nikolajs och McM
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
jonsson: lät på Oscar i intervjun att de skulle hålla igen för att spara krafter tills i morgon, visade sig inte vara så lyckat
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov:

Tror det är få som klagar på placeringen i serien, sett till förväntningarna.

Dock tycker jag det är befogat att ifrågasätta vår form och inställning så här nära slutet på serien. Det är oroande att dessa individuella missar i försvaret fortfarande sker och att vår inställning inte är på topp. Dessa missar har funnits där sedan start och vi har inte blivit bättre på att minimera dem utan snarare har det blivit sämre istället. Tycker vi var stabilare i försvaret där i nobember/December.

Spelar vi med denna i ställning imorgon kommer vi åka på en lika stor förlust som löven mot AIK.

Såklart en styrka att vända matcher och vinna ändå, men så enkelt kommer det inte vara i ett slutspel om motståndarna är taggade och spelar på 100%.

Det är inte bara att trycka på en knapp så börjar man spela slutspelshockey, utan det måste sitta där nu de sista matcherna.

Hoppas verkligen karlin har några trix för att göra oss redo för slutspel, annars kan det roliga ta slut fort.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
J F K: Stämningsdödaren Modigs öser numera in poäng i Linköpings förstakedja. De är nog rätt nöjda.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
KB65: Därför att nu i detta viktiga läget av säsongen tappa poäng till dessa skitlag, där vi bara ska vinna.

Vad som var tidigare är redan incashade poäng och det är absolut inte nu vi ska tappa dom, fattar du väl!
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Ben Perrault:

Oroväckande att vi tappar så där, vi går ner några % samtidigt som hästen kör på.
Fokus i 60 min tack
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov: Jag tror hela skiten med Covid gjort att färre kommer från Nordamerika. Därför har det helt enkelt funnits så mycket mindre utbud. HV i sig kan inte ensamma driva upp priserna så mycket, men på den skrala marknaden så blev det så.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
J F K:
Sen tror jag han satsat mer om inte det inte var för HV, dels driver de upp priserna och sen kan vi inte tävla när det gäller köp ändå. Men det är bara vad jag tror.

Btw en ny rollspelare i lag, straffspecialist.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: Vi har tagit 11 av 12 poäng mot både Almtuna och Hästen den här säsongen? Hur tänkte du nu?
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Nucky:
Varför säger du emot? Har jag sagt att det inte är så, då gäller det. Nättroll!!!
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Heyerdal: Hinken har filosofin att vi ska vara med varje år, för då har vi flyt någon gång. Tycker att det är vettigt att kunna tävla varje år och inte chansa bara för att man har en hygglig möjlighet.

Ja, vi tappar spelare, men med pengar kvar kanske vi kan locka någon att stanna och köpa tryggare spelare.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Ben Perrault: Tex var bra men tycker han släppte deras andra mål lite enkelt, tror det var Sisson visserligen i slottet men ingen skymning
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov: Man ska ej chansa och betala monster summor ala HV71. Vi gör en kanon säsong jag hade själv hoppats på top6 så för min del har dom överpresterat. Men samtidigt nu när vi lyckats placera oss så bra så kanske man måste våga chansa med för nästa säsong vet ju alla hur det säkerligen kommer se ut. Går vi ej upp är det bara börja om på ruta 1 igen och spelare flyr för shl.

Eller så är man nöjd om man åker i kvarten och satsar nästa säsong för att ta steget uppåt. Vi har en bra trupp men på tok för tunn för skador. Men jag är jättenöjd själv med säsongen så här långt. Men när man kommit dit vi är så vill man ju gärna gå längre.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov: slog av sändningen vid 1-4, stenklar seger men vad händer med detta lag. Detta måste åtgärdas omgående
Man får hoppas att när det är slutspel steppar alla upp
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: Andraplatsen ska vi ha! Sjunde semi på hemmaplan ger mycket stålar det. Men det känns väl tyvärr som att Karlskoga varit starkare än MoDo efter jul, så helt ologiskt är det ju inte om de slutar högre upp.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L:
De är 4p bakom oss, hur många poäng de har i framtiden vet jag änsålänge inget om.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: trots allt tappade vi bara 2 p på de sista två matcherna, kanske rättvist då vi lyckades med nöd o näppe fixa poäng mot Ais nu åkte vi på liknande tapp som dem men vi fick även extrapoängen där också
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: Hoppas BIK hamnar i en svacka dom här sista matcherna. MoDo skulle verkligen behöva andraplatsen så vi får fler hemma matcher i ett slutspel.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett:
Det är det bästa alternativet Iaf till man vet var MacM står.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
KB65: Spelar ingen roll, när lagen spelat lika många matcher är vi minst 2 poäng bakom
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Supertrött:
Just fan! Tack för rättelse :)
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Tarasov: Hursomhelst har jag bestämt mig för att jag vill se letten i första. Med Mikkel tillbaka kan andrakedjan återigen skapa tryck. Samtidigt är förstakedjan inte sig lik längre och skulle verkligen må bra av en spelskicklig ytter.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett:
Vi får se, tror det det viss del även beror på att vi i princip gått runt på 3 kedjor sen matcht 10.

Är rätt lugn inför slutspelet sen kan vi såklart ryka i en kvart oavsett.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: Vi håller exakt samma poängsnitt som BIK just nu.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Gavelo: 😄😄😄👍👍👍
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Bad_Brett: skit vi har 4-2 och 2 min kvar, 4-3 sen 4-4 med 20 sek kvar, synd på utvisningen på slutet tror vi grejat det annars, vi blev lite osynkade strax innan då vi rensat undan en puck sen flyttade vi upp o Hästen fick komma med fart, tycker jag sett det flera gånger i bp att vi går för hårt i motståndarnas zon räcker att en forecheckar
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Nucky: Andraplatsen har vi redan slarvat bort med bottennapp mot Almtuna o Hästen, sorgligt slappt och nonchalant uppträdande
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
DrCox:
Vi är egentligen så bra att jag är nöjd först när vi når semi varje år i SHL.
Kommentera

Sv: MoDo vs Vita Hästen 220219
Robin Ztorken L: Vilket lag ställer dom upp med, lag 1 eller lag 2?
Kommentera

2295307 · »