1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2323773

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
Rytter: Klart MoDo var bättre och det är hela min poäng. Att vi inte gjorde fler mål kan möjligen tillskrivas oflyt, men det var inte vår oförmåga att göra mål som gjorde att förstakedjan var inne på tre mål bakåt.

Är man så pass mycket bättre ska man såklart inte släppa in tre mål bakåt. Om det beror på nervositet, underskattning, nonchalans, otydliga instruktioner eller trötthet har jag ingen aning om, men det var inte en slump att jag lyckades naila matchens utveckling (och innan någon säger att jag alltid tippar förlust så tippade jag enkel MoDo-seger 5-2 inför den förra förlustmatchen).

Jag har sett det där hundratals gånger. Ett lag är fullkomligt överlägset och motståndarna får knappt låna pucken. Men pucken går inte in. Frustration uppstår, man börjar fuska med detaljerna och motståndarna lyckas på något till synes slumpartat sätt vinna på en halvchans.

Men det var inte slump, det var logiskt. Det betyder inte att KIK spelade bättre, men de var likväl logiska vinnare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
Bad_Brett: såg tredje perioden Örebro-Luleå igår, Luleå helt överlägsna men Örebro vann i förlängning, betydlig fler frilägen än vad MoDo hade och konstant press mot Örebros mål
Låst ämne

Sv: MoDo - Kristianstad 6:7
Bad_Brett:

Nu vet jag inte om det var dig jag syftade på i mitt inlägg, tror det var andra som hävdade i sten att KIK vann rättvist samt att de varit bättre än oss i alla matcher utom den fjärde. Vilket jag inte anser då Modo skapade mer än tillräckligt senast för att segra. Kolla skotkartor, antal skottförsök och vart de kommer ifrån, puckinnehav så ser man tydligt vilket lag som gjorde det bäst spelmässigt.

Sedan kan resultatet såklart gå emot av andra anledningar t.ex att man är ineffektiv och sätter 6st i stoplen och bränner 3 frilägen samtidigt som motståndarna har en sådan där dag då halvchanser går in och vi bjuder på ett mål eller två.

Men att hävda att KIK vann rättvist och var spelmässigt bättre är direkt okunnigt.

Återigen man måste skilja på prestation och resultat, prestationen senast var bra men resultatet var det inte. Spelar vi om denna match eller simulerar resultat med samma matchbild och lägen så är min gissning att vi vinner 85-90 av 100, tyvärr tillhörde Fredagens match de 10-15% negativt utfall.
Låst ämne