1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481416 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2326204

Sv: Apropå ingenting...
Dansken 29:

Mest läsvärda delen av artikeln:

"Under Alexander Wiklunds fyra år i Umeå har det blivit många matcher mot Modo där man kan hävda att rivaliteten växt säsong för säsong, i brist på möten med den sanna ärkefienden Skellefteå AIK. Wiklund själv tycker däremot inte att det är så mycket rivalitet att prata om när det gäller laget från Ö-vik, i alla fall inte från Björklövens håll.

– I Umeå finns det bara en rivalitet och det är Skellefteå. Någonstans ser Modo det som en större rivalitet än vi gör, men det är ändå en extra krydda att möta dem kontra vissa andra lag. Det märks ändå att folk går i gång lite mer på det, säger Wiklund.

Varför tror du att Modofansen ser det som en större rivalitet?

– De försöker väl febrilt hitta något att greppa vid, men jag har inget bra svar på det. Man må vara Modosupporter för att förstå det.

Men det är inte någon extra het stämning på isen?

– Egentligen inget jättespeciellt. Rivalitet kan ha byggts upp mot andra lag när man har haft tuffa bataljer i slutspelet. Sedan ligger vi nära varandra geografiskt och man känner av det på publiken att det betyder extra mycket. På isen försöker vi hålla det som vilken match som helst."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Kunglouie: Vid det här laget känns det mest som något spelarna förväntas säga för att blidka fansen. Å ena sidan, å andra sidan... Han vågar inte riktigt tala ur skägget.

Att lövenfans fortfarande bryr sig om Skellefteå må väl vara hänt, men att någon spelare skulle göra det. Ha!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Kunglouie: vet inte riktigt om jag håller med Wiklund där. Enligt mig är vårt enda riktiga derby mot Timrå.

Att möta Björklöven känns som lika mycket mellanmjölk som våra möten mot Luleå och Saik i SHL.
Kommentera