1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2330046

Sv: Silly season
Windom Earle: Angående HV: klappor och slipsnissar på läktarna i kombination med ung historia samt att ni under de senaste 20-30 åren glidit på ett bananskal genom hockeysverige skapar plastig kultur och stor del medgångssupportrar.
Ska dock säga att jag inte har något emot er överhuvudtaget förutom då klapporna och den lite dryga attityden hos vissa fans. Påminner lite om snorungar som haft en lite för bekväm barndom.

Med det sagt: ingen kan ta ifrån den framgång ni haft. Hatten av för det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Nucky: Tack för ett mestadels vänligt svar:-) Här kan man läsa lite om klubbarna som bildar HV71:s historia sv.wikipedia.org/wiki/HV_71:s_historia. Den är inte lika gammal som Modo/Alfredshems, men sträcker sig iallafall tillbaka till krigstiden.

Glidit fram, nja. Om vi tar tidsperspektivet 30 år så var vi i en tid när HV71 på sin höjd kunde ta sig till kvartsfinal och där alltid åkte ut. Råkade man vinna enstaka gång mot Djurgården eller Leksand var det något särskilt. Mitt minne är f ö att HV71 och MODO på den tiden hade ganska lika status i elitserien, i många år. I det sällskapet fanns också Luleå.

Det året Kinnarps arena var nybyggd gavs förtroendet i målet till två 20-åringar Liv och Fransson jag kunde inte förstå hur man skulle låta två 20-åringar ta det enorma ansvaret att hålla klubben kvar med ny arena. Och vi var nära att åka ur men den klarast lysande stjärnan Fredrik Öberg lyckades tillsammans med ett i övrigt HV-grå rädda elitexistensen. Efter det fick vi en gyllene generation med Davidsson, Pelle G, Petrasek, Thörnberg, Liv och några fler plastiga killar som bar klubben till många guld. De stod för samma tjurighet som era största namn, om än inte med lika stor talang. Det jag vill säga är att hata gärna HV, det förstår jag. Men "plastigt" provocerar, jag tycker ni har helt fel.
Kommentera