1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2330786

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Gavelo: Jag vet inte om det var brist på erfarenhet från Hinken som ställde till det eller om MoDo insåg att det hade varit idiotiskt att försöka utmana HV i år.

Kanske är därför man tjatar om "stämning i truppen" etc. Man får det att utåt sett låta som en strategi istället för att säga "Vi kan inte utmana i år. Vi satsar på nästa istället".

Gissar att Widebro och co är lyriska oavsett hur det slutar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: Man ansåg att det var hål i huvudet att lägga 1,5 miljoner på en spelare.

Men, det finns också en anledning till att HV sparkade sportchefen. Man var nog inte nöjd med att man förköpte sig.

Oskarshamn var oerhört nära semi. Du får tro vad du vill, men jag är 100% övertygad om att man hade bra stämning I truppen. Likväl som att Djurgården inte klarade av att bara göra sig jobb när man hade Widell och annat som dränerade energi...

Som jag skrivit tidigare. Karlin och Gradin har väldigt många års erfarenhet av hur stämningen i truppen fungerar och vad effekten blir av energitjuvar. Jag tycker att det är lite anmärkningsvärt att du tycker dig veta så oerhört mycket bättre faktiskt.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: I en intervju som Hinken gjorde precis efter att transferfönstret stängt, så tycker jag att han gav signaler om att han gett upp. MoDo hade chans på fler förstärkningar, men avstod. Hinken menade att om det var skillnaden mellan att gå upp eller ej, så hade det varit värt det, men annars kostade det för mycket. Kan naturligtvis tolka det på många sätt, men där och då tänkte jag att han gett upp racet för SHL. Förståligt. Jag tror HV71 är allt för bra, men det ska ju spelas om det.

Angående denna serie, så tror jag inte att MoDo kommer att förlora 4 matcher mot Björklöven, givet vi ser någorlunda normal domarinsats framledes.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett:

Som snacket går är det ju helt rätt. Enligt många här på forumet är det enda vi slåss om nu i semin vem som ska få bli förödmjukad av HV i finalen. Så varför ens satsa då?

Jag är nöjd med en semi om det tar slut där, för det är så sjukt små marginaler. Ta bara match 2 med 4-5 skott i stolpen och total dominans, istället för logiska 2-1 i matcher efter dagens står det 1-2.

Ingen skam att åka i en semi då det är riktigt tuffa serier. Men det är bara hatten av för HV som rånat banken och värvat och ser ut att få en behaglig resa till finalen, trots att matcherna varit spelmässigt jämna och BIK har haft bra lägen så har HV till skillnad från oss hittat en väg att vinna dessa tighta matcher.

Åker vi nu i semi är det bara att ta lärdom av detta och bygga laget bättre till nästa år. Kanske vi behöver mindre offensiva backar och istället en sådan som Wahberg som verkligen spelar slutspelshockey och växt från grundserien, lite samma med Folin som gör ett djävulskt bra defensivt jobb. Tänk att få byta ut t.ex Hasa mot en klon av Wahlberg eller Folin. Då hade vi haft offensiv i Bernhardt och Näsen samt tvåvägsbackar i Ingman, Wahlberg, x samt defensiv styrka i Folin.

Det enda jag vet är att det känns som vi kommer vara ett lag för toppen när Gradin/Karlin får styra denna skuta.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: Var förespråkare för spets i sista transfer-fönstret. Olustigt om vi passar för att Hv är så jävla bra . Tror stenhårt på Karlin, men halvny trupp nästa år, ska vi 'avvakta' för att Djurgården är favoriter då? Kan man bygga ett allsvenskt lag på sikt som ska utmana om 2-3 år?

Vore bäst om vi vänder mot Löven o städar av HV sen, så bygger vi för guld
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: Vi kom 2:a i serien. Klart som fan vi kan utmana.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: Jag tror man avvaktar eftersom HV kan köpa sig platsen vilket ingen annan kan.
Dock är det en jävligt farlig lina att vandra, Västerås har signat Lindelöf och kommer nog satsa rejält nästa säsong, löven och djurgården likaså, vi kommer med andra ord inte vara ensamma om att satsa på Shl.
Kommentera