1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481970 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2346913

Sv: Silly season
Tarasov:

Precis grunden ligger bra. Sedan är det såklart risk när man tar in nya värvningar, det gäller att hinken gör sitt jobb så inte nästa förstacenter är en ny MacMaster.

Men man måste se det positiva också. Man kan ju se det såhär våra spelare räckte till andraplats i serien samt en förlust i semi, längre räckte de inte. Så ska vi bli bättre måste vi förbättra våra svagheter och ersätta med egenskaper som saknas. Annars ska vi lita till samma spelare och att dessa spelare tar nästa steg och helt plötsligt börjar klara det fysiska spelet bättre, teka bättre, bli snabbare, bli bättre defensivt osv.

För varje spelare som lämnar så finns möjligheten att ersätta med spelare som har andra egenskaper och gör laget starkare. Man får en chans att addera det man tyckte saknades i nuvarande trupp.

I mitt exempel med Woods, visst jag vill ha kvar honom då det är en otroligt skicklig spelare som gör poäng och dessutom är rolig att se på. Men om han sticker tror jag att Marenis ersätter poängen/målen samt bidrar med vissa egenskaper som Woods faktiskt saknade. Jag tror t.ex inte Marenis är lika enkel att stänga ner i ett slutspel då han klarar fysiken och hettan framför mål bättre och vågar ta sig dit. Dessutom lämnar en leftare så man har möjlighet att ta in en riktigt vass rightare på forwardssidan till förstakedjan.

På centersidan är det ju svårare så Sam hade egenskaper som få i nuvarande trupp besitter. Hans förmåga att vinna sargdueller och lösa puckar är det få som har. Men vi kanske inte ska försöka hitta en exakt kopia av Sam. Vi kanske istället ska leta en riktigt offensiv center, en playmaker och ett monster i tekningscirkeln som låter oss etablera tryck snabbare. Sedan får vi ersätta Sams egenskaper med en powerforward som har fysik och puckvinster som sin spetsegenskap.

Samma gäller väl Bernhardt det är sjukt mycket poäng och offensiv som försvinner, och det är såklart ett tapp på alla sätt. Vi kommer troligen inte hitta samma poäng i en ny back, men kanske vi kan hitta någon som kompletterar Näsen bättre och ger mer stabilitet. Man behöver inte backar som placerar sig högt i poängligan för att vinna slutspelet, man behöver backar som inte tillåter lätta mål emot.

Tycker Hinken jobbat bra än så länge med att ta in egenskaper vi saknat i laget, och lämnar fler spelare får han större handlingsutrymme.

Westfält istället för MacMaster kommer addera storlek och fysik, samtidigt som han har en offensiv sida. Vår tredjekedja blir starkare med honom istället för MacMaster.

Nordin kommer vara en uppgradering mot Tjärnström då vi får in mer skicklighet och offensiv i fjärde. Någon som vågar hålla i pucken och ändå är stark runt sargerna kommer lyfta fjärdekedjan. En riktig försäsong med laget och fortsatt utveckling kommer göra honom gott.

Berg istället för Hasa. känns som man identifierat bristerna i defensiven hos Hasa och tar in en back med sämre offensiv och förmåga att transportera puck men en bättre defensiv. Tror vi kommer bli starkare och stabilare som lag av detta byte.

Mannberg är den jag väntar på ska lämna, där hoppas jag hinken jobbar för att hitta en lösning så han kan hitta spetsigare spelare till tredje som kompletterar Ohlsson och Westfält.

Såhär långt ger jag Hinken högt betyg på förändringarna i truppen och vi känns starkare än förra året i de lägre kedjorna. Nu får vi se vilka ytterligare "stjärnor" som drar och hur Hinken lyckas att ersätta dessa.

Jag tror det kommer bli en rolig säsong nästa år oavsett då vår ledning känns betydligt stabilare än tidigare och förändringarna känns väldigt genomtänkta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Håller med om Mannberg. Ser ingen plats för honom om vi ska ha ett lite tyngre lag nästa säsong. Hittar vi en högerfattad sniper så tror jag pp blir vasst med Näsen på blå. Om nu Bernhardt lämnar.
Kommentera