1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

412176 inlägg · 4011 ämnen

Inlägg #2351096

Sv: Apropå ingenting...
Frontschwein: HV71s problem när de åkte ned var ju knappast brist på dyra inköpta legoknektar. Så det är ju knappast någon ny taktik de tänkt ut för att undvika vad som gick fel då. Det är bara det sett de vet och alltid gjort.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar: Jag fattar inte riktigt, kan du förtydliga? Ska jag tolka dig som att HV alltid har haft dyra inköpta legoknektar? Om så håller jag verkligen inte med, man har länge haft en kärna av spelare som varit för begränsade för NHL, men topp i SHL och sedan toppat detta med spelare utifrån som komplement/höjning av kapaciteten. Ingen klubb bygger ett lag av egna produkter, men HV71 har alltid varit i toppskiktet med många egna produkter och spelare från närområdet.

De senaste 3-4 åren har det dock varit mer legoknektskaraktär t ex våra fyra centrar under degraderingen; Fröberg, Holmström, Stoa och Ilomäki som kändes som att de som bäst ställde in skridskorna på isen. (Våra fjärdecentrar C Sandberg och Siikonen gjorde sitt tilldelade jobb men var för begränsade)

Nu är det ett annat läge där vi inte kan hoppas på att förra årets HA-trupp unisont tar stora utvecklingssteg så vi får se Kokkonen i skytteligatopp eller Ytterell som knackar på en landslagsplats. Vissa spelare som Andrae, Sjöholm, Forsberg, Davidssons och Lindbäck har sådan potential att bli SHL-spelare men de måste ju kompletteras med någon typ av garanti för att slippa degradering direkt.
Kommentera