1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478566 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2351100

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar: Jag fattar inte riktigt, kan du förtydliga? Ska jag tolka dig som att HV alltid har haft dyra inköpta legoknektar? Om så håller jag verkligen inte med, man har länge haft en kärna av spelare som varit för begränsade för NHL, men topp i SHL och sedan toppat detta med spelare utifrån som komplement/höjning av kapaciteten. Ingen klubb bygger ett lag av egna produkter, men HV71 har alltid varit i toppskiktet med många egna produkter och spelare från närområdet.

De senaste 3-4 åren har det dock varit mer legoknektskaraktär t ex våra fyra centrar under degraderingen; Fröberg, Holmström, Stoa och Ilomäki som kändes som att de som bäst ställde in skridskorna på isen. (Våra fjärdecentrar C Sandberg och Siikonen gjorde sitt tilldelade jobb men var för begränsade)

Nu är det ett annat läge där vi inte kan hoppas på att förra årets HA-trupp unisont tar stora utvecklingssteg så vi får se Kokkonen i skytteligatopp eller Ytterell som knackar på en landslagsplats. Vissa spelare som Andrae, Sjöholm, Forsberg, Davidssons och Lindbäck har sådan potential att bli SHL-spelare men de måste ju kompletteras med någon typ av garanti för att slippa degradering direkt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Windom Earle: vad tror du om Sams roll givet andra centervärvningar? Kunde ni inte bara gett fan i honom? : D
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Windom Earle: Såna här värvningar bidrar ju såklart...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Mario Kempe följer Luleå på Insta!

Att inte han tittar på Djurgården ?
Kommentera