1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481642 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2352628

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Problematiskt att börja skuldbelägga spelare som inte utför de förväntade politiska manifestationerna. Även om det förefaller vara en självklarhet i detta fall, väcker det ju frågan om vi ska lägga samma "press" på spelare som spelar i andra problematiska länder. Och tänk om det vid ett tillfälle visar sig att rapporteringen om en viss händelse har varit vinklad (*host* BLM, #MeToo *host*) och att verkligheten inte var så svartvit? Blir bisarrt att forcera in idrottsmän i åsiktskorridoren. Idrott ska ju vara separerad från politiken!

Det här är en av få saker som verkligen måste bestämmas från centralt håll. Antingen är det okej att arbeta i Ryssland eller så är det inte det. Att säga "Mja, gör som du vill, men om du fattar fel beslut kommer vi kasta ut dig i kylan" är givetvis helt horribelt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Jag kan tycka att idrott hör ihop med politik, och kan tycka att det politiska poänger med att inte exkludera Ryssland. Men samtidigt knepigt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tycker att Jerebko var väldigt prejudicerande. Efter reaktionerna mot hinom kan man inte säga att man inte visste. Att Press har så stort tryck på sit pengamässigt känns extremt märkligt.

Själv har jag kritiserat alla som valt Ryssland eller Belarus med tanke på Putins och Lukashenkos regim. Det är inte så att de på en månad förvandlades till diktatorer, men ändå har spelare frivilligt ingått i ländernas sportwashing. För att inte tala om Kina eller fotbolls-VM i Qatar.

Sedan vet vi att exempelvis BLM vitmålats och svartmålats väldigt vinklat beroende på vilket media det handlar om.
Kommentera