1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480497 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2352648

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Min fråga kvarstår: Varför förväntas inte spelarna markera på samma sätt gentemot NHL när USA bombar sjukhus och skolor i jakten på terrorister (vilket är exakt samma sak som Putin menar att han gör)?

Det finns massvis av saker som spelar in: Retoriken, geografiskt läge, nyhetsrapportering etc., men med tanke på all propaganda som sprids är det helt omöjligt för en vanlig Svensson att veta exakt hur det ligger till och vad som är sant och vad som är falskt.

Så, vad är anledningen till att det är fritt fram att spela i NHL när USA:s militär spränger sjukhus och mördar små barn med drönare i jakten på terrorister, medan det anses vara ett faux pas att spela i KHL?

Det finns såklart ingen rationell förklaring. Det är som med allt annat: Det blir konsensus att tycka något, och alla personer som ser minsta lilla nyans, blir stämplade som okunniga eller rent av ondskefulla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det finns ju en viss skillnad i att när USA krigar så finns det väl inte samma mängd av krigsbrott mot civila som när Ryssland krigar. När man t ex krigade i Irak hade man med journalister vid fronten som ju i sig gör att soldaterna sköter sig bättre mot civila.
Kommentera